Με μπουφάν και... κουβέρτες έκαναν χθες όλη την ημέρα μετάγγιση αίματος περισσότεροι από 60 ασθενείς με μεσογειακή αναιμία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»! Η θερμοκρασία στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας ήταν επικίνδυνα χαμηλή, αφού το νοσοκομείο ξέμεινε από πετρέλαιο και τα καλοριφέρ δεν λειτουργούσαν!
 
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ασθενών και του προσωπικού προς τη διοίκηση του θεραπευτηρίου, έως αργά χθες το απόγευμα δεν είχαν ανάψει τα καλοριφέρ, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ασθενών, όπως καταγγέλλει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας Βάνα Μυρίλλα. «Οταν υπάρχει πρόβλημα με το αίμα, η πρώτη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ο ασθενής να κρυώνει. Σήμερα όμως όλοι κρυώνουμε, επειδή δεν λειτουργεί η θέρμανση. Ετσι, εάν συμβεί κάτι άσχημο, δεν θα το καταλάβουμε, αφού και το αίμα που παίρνουμε είναι “παγωμένο”'» εξηγεί η κυρία Μυρίλλα.
 
Το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί από τις 08.00 έως τις 22.00 καθημερινά και εξυπηρετεί σχεδόν 80 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ενώ κάθε μετάγγιση διαρκεί πέντε με έξι ώρες: «Από τις 15.45, που μίλησα με τη διοίκηση, μου είπαν ότι θα ειδοποιούσαν την οικονομική υπηρεσία για να παραγγείλει πετρέλαιο. Ωστόσο έως και τις 18.00 το τμήμα ήταν... ψυγείο» είπε η κυρία Μυρίλλα και συμπλήρωσε με μια δόση (μαύρου) χιούμορ: «Τουλάχιστον, αν το ξέραμε, θα φέρναμε καμιά σόμπα, αλλά φοβάμαι ότι θα μας έλεγαν ότι συμβάλλουμε στην αιθαλομίχλη».

Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top