Το «πράσινο φως» έδωσε η επαναληπτική γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών. Πρόκειται για την πρώτη δόση-ανάσα από τα 25.000.000 ευρώ που έχει δεσμευτεί ότι θα εισφέρει στην ξανθιώτικη καπνοβιομηχανία η διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη.
 
Ηδη μάλιστα υπάρχει πρόσκληση σε νέα γενική συνέλευση για τις 8 Ιανουαρίου, με μοναδικό θέμα τη δεύτερη «δόση» της αύξησης, αυτή τη φορά ύψους 8.000.000 ευρώ. Η κινητικότητα όσον αφορά το θέμα της ρευστότητας από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη κρίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ειδικά έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο γκρίνιας και έντασης για το μέλλον της εταιρίας.
 
Στάση αναμονής
Η γενική συνέλευση είχε αναβληθεί ύστερα από αίτημα του Συνεταιρισμού Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που διαθέτει 8,32% στην καπνοβιομηχανία. Οπως εξήγησε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Βασίλης Λειβαδίτης, όλον αυτόν τον καιρό τα μέλη του, κατά κύριο λόγο πρώην εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας, περιμένουν να εξαγοραστεί το ποσοστό τους από τον Ιβάν Σαββίδη και την εταιρία του Donskoy Tabak. «Δεν θέλαμε να εμποδίσουμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, γι' αυτό και σήμερα (σ.σ.: χθες) δώσαμε την έγκρισή μας. Ελπίζουμε όμως ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε νεότερα για το τι μέλλει γενέσθαι με το 8,32% που διαθέτουμε στη ΣΕΚΑΠ» τόνισε ο κ. Λειβαδίτης.
 
Σχολιάζοντας τις δρομολογούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών της καπνοβιομηχανίας Κώστας Γαβριηλίδης ανέφερε στη «δημοκρατία» ότι είναι ένα καλό βήμα και ένα ενθαρρυντικό σημάδι για την εταιρία. Εσπευσε όμως να εξηγήσει ότι οι εργαζόμενοι είναι ακόμα στον αέρα, αφού η διοίκηση δεν κάθεται στο τραπέζι για να συζητήσει την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.
 
Μαρία Μαθιοπούλου - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top