"Αποστολή εξετελέσθη" δήλωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν σε συνέντευξη του στην Washington Post, μισό περίπου χρόνο έπειτα από τις αποκαλύψεις του για τα προγράμματα κατασκοπίας της NSA.


Ο Σνόουντεν, ο οποίο ζήτησε και πήρε άσυλο από την Μόσχα, δήλωσε στην αμερικάνικη εφημερίδα πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος με ό,τι κατάφερε, υποστηρίζοντας πως τώρα οι πολίτες ξέρουν και μπορούν να δράσουν.


Την περασμένη Άνοιξη, ο Σνόουντεν είχε αποκαλύψει πως η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ(NSA) παρακολουθούσε τα τηλέφωνα και τις καταγεγραμμένες συνομιλίες εκατομμύριων πολιτών, μια δράση την οποία ο δικαστής Ρίτσαρντ Λιόν καταδίκασε ως αντισυνταγματική στις 16 Δεκεμβρίου. "Δεν υπάρχει πράξη που να προσβάλει τα δικαιώματα των πολιτών και τις ιδιωτικές τους ζωές από αυτήν την μαζική συλλογή πληροφοριών δίχως να υπάρχει δικαστική άδεια", δήλωσε.


Οι αρχές των ΉΠΑ είχαν ζητήσει από τη Μόσχα να παραδώσει τον Σνόουντεν για να δικαστεί για τις κατηγορίες κατασκοπίας αλλά η ρωσική κυβέρνηση έδωσε αρνητική απάντηση.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top