Στη δαγκάνα των αστυνομικών της Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα κι άλλοι οδηγοί, οι οποίοι στα πρότυπα του Μιχάλη Λιάπη, κυκλοφορούσαν με πλαστές πινακίδες. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Τροχαίας, πριν από τη σύλληψη του πρώην υπουργού τουλάχιστον πέντε οδηγοί είχαν πιαστεί να κυκλοφορούν με πινακίδες απομίμηση.
 
Ο αριθμός των συλλήψεων μπορεί να μην είναι μεγάλος, όμως εκτιμάται ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Και αυτό γιατί αρκετοί υπολογίζεται ότι είναι εκείνοι που κινούν τα οχήματά τους με πλαστές πινακίδες ή και χωρίς, καθώς τις έχουν παραδώσει για να μην πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας, τους φόρους και την ασφάλεια.
 
Η προμήθεια πλαστών πινακίδων είναι μια εξαιρετικά εύκολη υπόθεση. Καταστήματα με επιγραφές βγάζουν καθ' όλα νόμιμα ψεύτικες πινακίδες με κόστος περίπου 20 με 25 ευρώ. «Τέτοιες πινακίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρέιλερ και τροχόσπιτα. Πουθενά αλλού. Και αυτό το διευκρινίζουμε στους πελάτες που μας τις ζητούν. Οι διαφορές των δικών μας πινακίδων είναι αρκετές σε σχέση με τις γνήσιες που εκδίδει μόνο η Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Οι δικές μας δεν έχουν ούτε το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας στο επάνω μέρος ούτε έχουν ανάγλυφα τα γράμματα και τους αριθμούς» είπε στη «δημοκρατία» καταστηματάρχης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που φτιάχνει μεταξύ άλλων και τέτοιες πινακίδες.
 
Οσοι δεν έχουν πέσει ακόμη σε κάποιο μπλόκο της Τροχαίας για να αποκαλυφθεί η απάτη είναι αρκετά τυχεροί.
«Η συγκεκριμένη παράβαση είναι πλημμέλημα. Δεν κόβει δηλαδή ο τροχονόμος απλά ένα πρόστιμο αλλά ο παραβάτης συλλαμβάνεται και πηγαίνει στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι παραβάτες που χρησιμοποιούν πλαστές πινακίδες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους» είπε στη «δημοκρατία» ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τυριακίδης

 Δημοκρατία


.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top