Ένοχοι κρίθηκαν ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Θωμάς Μητρόπουλος από το δικαστήριο για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Θωμά Μητρόπουλο, ένοχοι είναι οι Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, ενώ αθώοι λόγω αμφιβολιών είναι οι υπόλοιποι από τους 11 κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Γιώργο Χριστοβασίλη, Σταύρο Ψωμιάδη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργο Χαβενετίδη και Γιάννη Παπακώστα.

O Μάκης Ψωμιάδης είναι ένοχος για ένα κακούργημα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις βρέθηκαν ένοιχοι για πλημμελήματα...  Ο Μάκης Ψωμιάδης, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια και για δωροδοκία δωροληψία, πράξεις που κρίθηκαν κακουργηματικές. Οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος κρίθηκε αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, αλλά ένοχος για τα παιχνίδια του Ηλυσιακού. Επίσης κρίθηκαν ένοχοι οι Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και παράνομο στοιχηματισμό), Διονύσης Κωτούλας (δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση), Περικλής Αμανατίδης (δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση).

Μετά την απόφαση, όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν ελαφρυντικά λόγω έντιμου βίου, αλλά η εισαγγελέας έδρας είπε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο στους Κωτούλα και Αμανατίδη.

Οι προτάσεις του εισαγγελέα

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μάκη Ψωμιάδη είναι κάθειρξη 5 ετών για εκβίαση, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 1 έτους, 10.000 ευρω για δωροληψία. Η ποινή κάθειρξης σημαίνει φυλάκιση, αφού μία τέτοια ποινή δεν είναι εξαγοράσιμη, ούτε μπορεί να έχει αναστολή

Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου: Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροληψία, φυλάκιση 2 ετών για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Θωμά Μητρόπουλο: Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία.

Για τους Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη: Φυλάκιση ενός έτους για δωροδοκία.

Τώρα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του δικαστηρίου...

gazzetta.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top