Σήμερα έρχεται ξανά στην Αθήνα η τρόικα και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα της παρουσιάσει ένα ακόμα μέτρο κατά της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για το πρώτο στην Ευρώπη ηλεκτρονικό κατασχετήριο, που ήδη εκδόθηκε στη χώρα μας.
 
Η ηλεκτρονική αυτή κατάσχεση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, σε βάρος μιας εταιρίας στην Αττική, που χρωστούσε εδώ και χρόνια πάνω από 100.000 ευρώ στο δημόσιο αλλά δεν είχε ζητήσει καν να μπει σε ρύθμιση παρά τις κρούσεις, που της έκανε το Κέντρο Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να πείσει τους δανειστές ότι πλέον δεν θα πληρώνουν φόρους μόνο οι συνεπείς πολίτες και όσοι δεν μπορούν να τους αποφύγουν, αλλά και όσοι αρνούνταν να πληρώσουν ή κρύβονταν, αν και είχαν χρήματα.
 
Ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει το νέο σύστημα στους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς ως επίτευγμα και δείγμα αποφασιστικότητας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ο υπουργός θέλει να κατανοήσουν οι τροϊκανοί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι έχοντες και να αποκαλυφθεί το «μαύρο χρήμα», που υπάρχει στις τράπεζες.
Είναι ένα πρωτοποριακό επίτευγμα, που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Ομάδα Ράιχενμπαχ, για να παρακαμφθούν η αναλλαγή επιστολών με τις τράπεζες και η απροθυμία εκ μέρους τους να παραδώσουν τα στοιχεία των πελατών τους στην εφορία.
 
Το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι το μέτρο αφορά μόνο μεγαλοφειλέτες, που έχουν λεφτά αλλά δεν πληρώνουν φόρους. Για να μπει κάποιος στο στόχαστρο, θα πρέπει να έχει αφήσει τουλάχιστον 4 μήνες απλήρωτους τους φόρους του, χωρίς να έχει δώσει σημεία ζωής στην εφορία. Αυτό το μέτρο προκαλεί φόβο στις τράπεζες εξαιτίας της πιθανότητας φυγής κεφαλαίων. Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε όποιος δεν κρύβεται και πληρώνει το δημόσιο.
 
Ο “Μεγάλος Αδερφός” της εφορίας θα μπορεί να εντοπίζει τις διαδρομές του χρήματος, ακόμα κι αν κάποιος τα μετέφερε σε άλλους λογαριασμούς κάνοντας αλλεπάλληλες μικρές αναλήψεις της τάξεως των 300 έως 1.000 ευρώ την ημέρα, για να μη δώσει στόχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 
ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Η απασφαλισμένη χειροβομβίδα, που εντοπίστηκε χθες στη ΔΟΥ Γλυφάδας, θεωρείται από καλά πληροφορημένες πηγές ως μήνυμα αντίδρασης σε αυτήν την φορολογική ρύθμιση. Η χειροβομβίδα βρέθηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτηρίου λίγο μετά τις 13.00.
 
Αμέσως το κτήριο εκκενώθηκε και έσπευσαν το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Αστυνομίας και το τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκών του ΓΕΣ, τα οποία απέκλεισαν την περιοχή. Η έκρηξη έγινε ελεγχόμενα με ειδικό ρομποτικό μηχανισμό, που μετέφερε τη χειροβομβίδα εκτός του κτηρίου.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top