Η ισπανική πολιτοφυλακή ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός άνδρα που είχε στην κατοχή του περισσότερα από 800.000 αρχεία με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, που απεικόνιζε ανήλικα παιδιά οι οποίες «είχαν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση», όπως επίσης κι ένα εγχειρίδιο οδηγιών για να «αναζητήσει κανείς παιδιά και τεχνικές κακοποίησής τους».

Ο άνδρας είχε στην κατοχή του «μια συλλογή από 846.400 αρχεία, εικόνες και βίντεο, όπου εμφανίζονταν ανήλικα παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων ηλικίας μικρότερης των 13 ετών, τα οποία είχαν υποστεί σωματική και σεξουαλική βία, ενώ απεικονίζονταν ακόμη πράξεις ζωοφιλίας και σαδομαζοχισμού», εξήγησε η αστυνομία σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Το υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο κατασχέθηκε και στις δύο κατοικίες του υπόπτου, στη Μαδρίτη και στο Βαγιαδολίδ, στα βόρεια της πρωτεύουσας, «είναι από τα πλέον ογκώδη που έχει συγκεντρώσει ένα και μόνο πρόσωπο, του οποίου την ταυτότητα γνωρίζαμε στην Ισπανία και σε γειτονικές χώρες», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας.

Ο συλληφθείς, τον οποίο δεν κατονομάζουν οι αρχές, «είχε επίσης στην κατοχή του ένα εγχειρίδιο 170 σελίδων γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, με συμβουλές για να αναζητεί κανείς ανήλικα και τεχνικές σεξουαλικής κακοποίησής τους χωρίς να εντοπίζεται», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο άνδρας αυτός διώκεται για τα εγκλήματα της «κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο».

Στο σπίτι του, η αστυνομία ανακάλυψε «πολλούς υπολογιστές με υλικό παιδικής πορνογραφίας, πολλούς σκληρούς δίσκους , έναν φορητό υπολογιστή και μια πλήρως αρχειοθετημένη συλλογή 68 DVD», προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Η επιχείρηση της αστυνομίας, με την κωδική ονομασία Tengo, πραγματοποιήθηκε όταν το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ειδοποίησε την Πολιτοφυλακή για την περίπτωση ενός Ισπανού «που αντάλλασσε ηλεκτρονικά μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο» με πρωταγωνιστές ανήλικες όπου μπορούσε κανείς να «δει κακοποιήσεις, βίαιες συμπεριφορές και βιασμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top