Έσοδα 400 εκατ. ευρώ μπορεί να αποφέρει η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα τα προσεχή 2-5 έτη εάν καταφέρει η Ελλάδα να προσελκύσει 100.000 ξένους για ιατρική περίθαλψη, ενώ στη δεκαετία τα έσοδα μπορεί να ανέλθουν σε πάνω από 2 δισ. ευρώ με την προσέλκυση 400.000 ασθενών. 

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τίτλο «Ο ιατρικός τουρισμός στην πράξη».

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στις ομιλίες τους ανέλυσαν τα θεσμικά μέτρα και τις δράσεις που θα ληφθούν για την ανάπτυξη του νέου τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα. 

Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε: «Ο διεθνής όρος Τουρισμός Υγείας, είναι η ομπρέλα κάτω από την οποία συνυπάρχουν μεταξύ άλλων ο ιατρικός τουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών φροντίδας της ανθρώπινης υγείας, με χαρακτηριστικό την υψηλή ποιότητα. Στόχος μας είναι η Ελλάδα, μέσα από την ανάπτυξη μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, να καθιερωθεί πολύ σύντομα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής σκηνής».

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Τούντας σκιαγράφησε τους στόχους ανάπτυξης του κλάδου, σημειώνοντας ότι η χώρα μπορεί να συγκεντρώσει τα προσεχή 3-5 έτη 100.000 ασθενείς με οικονομικό όφελος 400 εκατ. ευρώ, ενώ σε δέκα έτη η Ελλάδα δύναται να αντλήσει μόνο από τον ιατρικό τουρισμό ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ με την προσέλευση 400.000 ασθενών.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Τσακίρης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε πως ο ιατρικός τουρισμός, λόγω του δεδομένου συνδυασμού, υψηλών προδιαγραφών ιατρικών και ξενοδοχειακών μονάδων, κλίματος κ.λπ., μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα, να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της μέγιστης παθογένειας του ελληνικού τουρισμού, της έντονης εποχικότητας.

e-go.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top