Μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Νίκου Νικολόπουλου το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, με αποφάσεις των πυρήνων από 45 νομούς της χώρας, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες κατέληξαν με ηλεκτρονική καθολική ψηφοφορία να καταψηφίσουν την καταστροφική μνημονιακή πολιτική και να πουν «ΝΑΙ» στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του «διδύμου της συμφοράς» Σαμαρά-Βενιζέλου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά την κατάθεση στην Βουλή της «πρότασης μομφής», ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος, έστειλε προς όλα τα μέλη του ΧΡΙ.Κ.Ε. μέσω email την δική του θετική εισήγηση και ζήτησε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής την γνώμη όλων να ψηφίσουν.
Ψήφισαν μέσω «ηλεκτρονικής κάλπης» όλα τα στελέχη και τα μέλη.
Έτσι σήμερα συνήλθε –στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης Β. Αλεξάνδρου 6 (περιοχή ΚΑΡΑΒΕΛ) και μάλιστα εν πλήρει ολομελεία- η Διοικούσα Επιτροπή με μοναδικό θέμα την συζήτηση και την λήψη απόφασης για την θέση που θα κρατήσει το ΧΡΙΚΕ εντός και εκτός Βουλής.
 
Οι εργασίες της Δ.Ε. ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του Νίκου Νικολόπουλου και στην συνέχεια το λόγο πήραν ενώ διαβάστηκαν και επιστολές - εισηγήσεις πυρήνων από την περιφέρεια. Η Δ.Ε. συμφώνησε κατέληξε ομόφωνα με το περιεχόμενο του ψηφίσματος το οποίο στην συνέχεια έδωσε στην δημοσιότητα και μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής:
«Είναι εθνική επιταγή να φωνάξουμε και σε εκείνους που δεν αισθάνονται ότι ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς πως «δεν είναι ώρα να μοιραζόμαστε αδέλφια!».
Την εποχή που ακόμα και το μεροκάματο θεωρείται ζητούμενο, κανένας μας δεν δικαιούται να βρίσκεται σε ασκήσεις υψηλής πολιτικής!
Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ψηφίζουμε ΝΑΙ για να διώξουμε τώρα μια Κυβέρνηση που υλοποιεί τις εντολές των δανειστών και ως εκ τούτου εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ξένης  Τρόικας και όχι του Ελληνικού λαού.
 
Ψηφίζουμε οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ΝΑΙ στην πρόταση μομφής γιατί θέλουμε να είμαστε συνεπείς με όσα διακηρύξαμε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης μας»
Το ψήφισμα της Δ.Ε. του ΧΡΙ.Κ.Ε. καταλήγει : 
«Ο κεντρικός στόχος, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ήταν και παραμένει, η συνένωση όλων των πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων για να δοθεί μία νέα προοπτική και μία νέα ελπίδα στον τόπο.
Για την Ελλάδα της λευτεριάς, της αξιοπρέπειας και της προκοπής»!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top