Στην άρση της αναστολής των πλειστηριασμών από 1η Ιανουαρίου του 2014 κατέληξαν χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και οι επικεφαλής της τρόικας, κρίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο εκβιαστικά θα υποχρεώσουν  δανειολήπτες να προσέλθουν στα γκισέ των τραπεζών δίνοντας από το υστέρημά τους εξυπηρετώντας τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Όσοι δεν μπορούν να το κάνουν απλά θα χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
 
Ωστόσο, πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η περίοδος απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση θα προβεί στη θέσπιση μιας ρύθμισης, βάσει της οποίας θα υπάρχει (κατά την κυβέρνηση)  πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών που θα αποδεικνύεται από τους ίδιους ότι  έχουν πραγματική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο την άρση του προστατευτικού καθεστώτος σε «μερική απελευθέρωση».

Όλα αυτά που την ίδια στιγμή το κράτος επιτίθεται στους πολίτες  με βαριά φορολογία εκβιάζοντας και πάλι ότι θα πλειστηριάσουν τα ακίνητά τους ανεξάρτητα πρώτης κατοικίας. Τελικά φαίνεται ότι οι Έλληνες έχουν επιλογή ή  θα χάσουν τη περιουσία τους από τις τράπεζες ή από το ίδιο το κράτος...
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top