Το «πράσινο φως» δόθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς για την ένταξη στη διαδικασία Fast Track της τουριστικής επένδυσης ύψους 267,7 εκατ. ευρώ της Minoan Group στον Κάβο Σίδερο Λασιθίου.

Να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες υλοποίησης της επένδυσης στην Κρήτη ξεκίνησαν από τον βρετανικό όμιλο -ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου- πριν από περίπου 15 χρόνια. Μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες της κοινής υπουργικής απόφασης για την ένταξη στο Fast Track, ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης οφείλει να καταθέσει προς έγκριση στα υπουργεία και στο περιφερειακό συμβούλιο της Κρήτης, Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η τουριστική επένδυση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία 5 ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, κέντρου ευεξίας κ.ά. Από την υλοποίηση της επένδυσης η Minoan εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν 1.200 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα επιτευχθεί επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην περιοχή.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ ολοκλήρωσε με επιτυχία τις απαιτούμενες ενέργειες επαναπιστοποίησής της με ISO 9001: 2008, από τον αναγνωρισμένο φορέα TUV NORD. Η επαναπιστοποίηση με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2008 αφορά στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών της εταιρείας και είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την πολιτική της, η οποία συνίσταται στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων ασφαλιστικών υπηρεσιών και την πλήρη ικανοποίηση των πελατών της. H Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ είναι η πρώτη ελληνική ασφαλιστική που κατέχει από το 2002 πιστοποίηση ISO για το σύνολο των υπηρεσιών της.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top