Ρίγος συγκίνησης σκόρπισε στην ελληνική ομογένεια η εικόνα της 16χρονης Μυρτώς Παπαδομιχελάκη να βγαίνει για πρώτη φορά από το νοσοκομείο της Βοστόνης και να επισκέπτεται ελληνορθόδοξο ναό για να κοινωνήσει. Το άτυχο κορίτσι, που υπέστη βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις από τη βάναυση επίθεση του Πακιστανού Αχμέτ Βακάς τον Ιούλιο του 2012 στην Πάρο, παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει και με την κατάλληλη προετοιμασία και βοήθεια από τους γιατρούς του, μετέβη με τη μητέρα του στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών του Γουότερταουν το απόγευμα της Τετάρτης και έτυχε θερμής υποδοχής από δεκάδες ομογενείς.
 
Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στη Μυρτώ, καθώς ο ιερέας του ναού π. Δημήτριος Τόνιας τέλεσε ευχέλαιο και παράκληση για την υγεία της, ενώ της έδωσε τη θεία κοινωνία. Παρούσες στη λειτουργία ήταν περίπου 70 γυναίκες μαζί με τις κόρες τους, αρκετές εκ των οποίων ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που επισκέφθηκαν τη Μυρτώ στο Νοσοκομείο Spaulding.
 
«Είμαι τρομερά συγκινημένη από τον κόσμο που ήλθε να προσευχηθούμε μαζί και αφάνταστα υποχρεωμένη σ’ όλη αυτήν την αγάπη που μου δείχνουν και δεν ξέρω κι εγώ πώς θα μπορούσα να ανταποδώσω» είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» βγαίνοντας από τον Ναό των Ταξιαρχών η μητέρα της 16χρονης Μαίρη Κοτρώτσου. «Ηρθαν πολλά παιδιά, ήταν πολύ συγκινητικό κι ο κόσμος ήταν πολύ συγκινημένος. Φοβόμουν ότι η Μυρτώ δεν θα άντεχε τόσες ώρες, ωστόσο άντεξε και στην ακολουθία και στο φαγητό μετά χωρίς να κλάψει. Μάλιστα, μία κυρία είχε φροντίσει κι είχε φέρει ένα σκυλί και το είχε βάλει δίπλα στην κόρη μου και έδειχνε ότι την ευχαριστούσε».
 
Στο μεταξύ, με ανέλπιστη επιτυχία συνεχίζεται ο έρανος που ξεκίνησε μέσω της ιστοσελίδας youcaring.com η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για την αγορά ειδικής συσκευής που θα βοηθήσει τη Μυρτώ στην ομιλία της. Η αξία της συσκευής (Tobii Speech Generating Device) υπολογίζεται στα 25.000 δολάρια, όμως το ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί αγγίζει τα 60.000 δολάρια.
 
Κώστας Καντούνης - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top