Άνοιξε ο δρόμος για την "Αγιά Σοφιά" , αφού παρά τους υψηλούς τόνους και μετά από περίπου δύο ώρες ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας γκρίνοντας το σχέδιο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αιτία για τους υψηλούς τόνους ήταν οι ενστάσεις που προέβαλαν τα μέλη της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από περίπου 100 οπαδούς της ΑΕΚ. Τελικά το σχέδιο υπερψηφίστηκε με 17 «ναι» και με διαφοροποιήσεις από δύο μέλη, που όμως αφορούν την υπογειοποίηση του δρόμου κι όχι το γήπεδο.

Η πλευρά του ΚΚΕ αρχικά πρόβαλε ενστάσεις για την απουσία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου από τη συνεδρίαση, ενώ στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις για την ιδιοκτησία του γηπέδου και το πού θα στεγάζονται τα ερασιτεχνικά τμήματα.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της ΑΕΚ, που φώναζαν πως «...τόσο καιρό πού ήσασταν και δεν νοιαστήκατε πού στεγάζονται τα τμήματα;». Η απάντηση του Δημήτρη Ανδριόπουλου ήταν πως ήδη υπάρχουν επαφές της «Δικέφαλος 1924» με την Ερασιτεχνική για να βρεθεί τρόπος να στεγαστούν τα τμήματα.

Η ένταση συνεχίστηκε, έπεσαν και κάποιες ψιλές, ενώ μία από τις συμβούλους του ΚΚΕ λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί προσωρινή διακοπή.

Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΚΚΕ (τρία άτομα στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο) αποχώρησαν από την αίθουσα και τη διαδικασία, μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Η δήμαρχος Έφη Αποστολάκη κάλεσε να εγκριθεί το σχέδιο γιατί δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι διαφορετικό, ενώ υπέρμαχος ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top