Δύο γνωστοί δικηγόροι της Αθήνας, ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ και ένας αστυνομικός εμπλέκονται σε υπόθεση δωροδοκίας και απόπειρας εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου της πλατείας Συντάγματος. Προσήχθησαν χθες από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και έως αργά χθες κρατούνταν στα γραφεία της υπηρεσίας στο Μαρούσι.
 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της εκπροσώπου εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Φέρεται να κατήγγειλε ότι δύο δικηγόροι τής ζήτησαν 400.000 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσουν ώστε να της επιστραφεί ποσότητα χρυσού 16 κιλών που είχε δεσμεύσει σε προηγούμενο έλεγχό του το ΣΔΟΕ.
 
Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι προ 15 περίπου ημερών κλιμάκιο τεσσάρων υπαλλήλων της υπηρεσίας μετέβη για έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας (στην πλατεία Συντάγματος) και προχώρησε σε δέσμευση ποσότητας χρυσού 16 κιλών έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των παραστατικών. Οι δύο δικηγόροι πιθανόν κατόπιν διαπραγμάτευσης και με τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ ζήτησαν 400.000 ευρώ προκειμένου να επιστρέψουν τη δεσμευθείσα ποσότητα χρυσού. Χθες πραγματοποιήθηκε, υπό τις οδηγίες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνάντηση στην οποία μετείχε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, ένας τουλάχιστον από τους δικηγόρους και ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που εκτελούσε χρέη αστυνομικού - συνοδού. 

Οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν αμέσως μόλις παρέλαβαν μέρος του ποσού σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο ένας από τους προσαχθέντες δικηγόρους έχει μετάσχει σε πολύκροτες δίκες, ενώ υπήρξε δικηγόρος και του ιδιοκτήτη εταιρειών εμπορίας μετάλλων σε Αθήνα και Βερολίνο, που είχε προ μηνών κατηγορηθεί για παράνομες εξαγωγές χρυσού μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν εντός της ημέρας.
 
Στο μεταξύ για πλαστογραφία συνελήφθησαν δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν σε τμήμα στα Βόρεια Προάστια της Αττικής. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και 49χρονος ιδιοκτήτης τυπογραφείου. Φέρονται να πλαστογραφούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, κυρίως όμως ένσημα της ΕΛ.ΑΣ. Στο γραφείο μάλιστα του ενός αξιωματικού βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 200 πλαστά ένσημα. Ολοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

 Γιαννης Σουλιωτης 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top