Αμφίβολη κρίνεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, όπως αρχικά προβλεπόταν.
O εκπρόσωπος του Επιτρόπου ΟΌλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της αποστολής της τρόικας στην Αθήνα» και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν ληφθεί η απόφαση».
 
Αν υπάρξει καθυστέρηση, ο στόχος του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να πετύχει απόφαση καταβολής δόσεων στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.
Υπάρχουν δύο εκδοχές για την καθυστέρηση. Η πρώτη, από την πλευρά κύκλων του υπουργείου Οικονομικών, λέει ότι το πρόγραμμα του κ. Στουρνάρα είναι πολύ επιβαρυμένο την επόμενη εβδομάδα με το νέο φόρο ακινήτων και τον Προϋπολογισμό του 2014 που θα ψηφιστεί στη Βουλή τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου.
 
Από την πλευρά κύκλων των δανειστών, η εκδοχή είναι ότι χρειάζονται σαφή δείγματα προόδου σε βασικά θέματα όπως οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όπου παραμένει η διάσταση απόψεων, καθώς επίσης για τα μέτρα που θα κλείσουν το δημοσιονομικό κενό του 2014 αλλά και την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.
 
Πάντως, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις προχωρούν μέσω τηλεδιασκέψεων και email, και μεταδίδεται βεβαιότητα για την αίσια ολοκλήρωση του ελέγχου της τριμερούς πριν από το τέλος του έτους και την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ τον Ιανουάριο.

dealnews.gr 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top