Ενας χαριτωμένος πιτσιρίκος έκλεψε στην κυριολεξία τη θέση του Πάπα Φραγκίσκου κατά τη διάρκεια ομιλίας του, κλέβοντας ταυτόχρονα και την παράσταση. Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνούσε ομιλία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στην οικογένεια, όταν ένα μικρό αγόρι πήγε από πίσω του και με απόλυτη ψυχραιμία σκαρφάλωσε και κάθησε στη λευκή πολυθρόνα του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βατικανό, ο Πάπας απευθυνόταν σε ένα κοινό ηλικιωμένων και των εγγονών τους το Σάββατο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, όταν το αγοράκι που φορούσε μπλουζάκι με ρίγες, μπλουτζίν και αθλητικά παπούτσια έκανε τους παρευρισκομένους να χαμογελάσουν. Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε το μικρό αγόρι να περιδιαβάσει και να εξερευνήσει την περιοχή, και χαμογέλασε καθώς διάβαζε την ομιλία του. Λίγο αργότερα ο μικρούλης σηκώθηκε από την παπική πολυθρόνα και αγκάλιασε τον Ποντίφικα.
Φαίνεται, όμως, ότι το χάρισμα της επικοινωνίας...
του Πάπα Φραγκίσκου δεν περιορίζεται στις ανοιχτές αυτές συγκεντρώσεις. «Αγαπητοί “ακόλουθοι”, καταλαβαίνω ότι τώρα είσαστε 10 εκατ. ή ακόμα περισσότεροι», τουίταρε ο Ποντίφικας στους εννέα λογαριασμούς που διαθέτει και στέλνει τα μηνύματά του σε εννέα διαφορετικές γλώσσες. «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και σας παρακαλώ να εξακολουθήσετε να προσεύχεστε για εμένα».
Ο πρώτος μη Ευρωπαίος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τα τελευταία 1.300 χρόνια τριπλασίασε τον αριθμό των «ακολούθων» του στο Twitter από τη στιγμή που διαδέχθηκε τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο IΣΤ΄ τον Μάρτιο. Τα 10 εκατ. «ακόλουθοι» προέκυψαν από τον συνυπολογισμό των «ακολούθων» όλων των λογαριασμών του. Στην πραγματικότητα αυτό καθιστά τον Πάπα Φραγκίσκο διαδικτυακώς πιο δημοφιλή από τους Νew York Times, αλλά έχει πολλή δουλειά να κάνει μέχρι να πλησιάσει τους αστέρες της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ και Λέιντι Γκάγκα, καθώς καθένας τους έχει περισσότερους από σαράντα εκατομμύρια «ακολούθους».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top