Λεφτά με ουρά εισρέουν οσονούπω στα άδεια ταμεία της ΕΠΟ, δίνοντας άμεση λύση στο οξύ πρόβλημα ρευστότητας. Πέραν των 13 εκατ. ευρώ (το μπόνους της FIFA για τις ομάδες που εξασφάλισαν εισιτήριο για Βραζιλία), υπάρχουν και οι χορηγοί. Ο μέγας ΟΠΑΠ και οι χρυσοί χορηγοί Τράπεζα Πειραιώς και Vodafone θα δώσουν από 500.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι χορηγοί, Nike, Amstel, Travel Plan, μαζί με τους υποστηρικτές Intersport, Nova, Aegean, Metropolitan, Hellassod, θα συνεισφέρουν μέχρι να συγκεντρωθεί άλλο ένα εκατομμύριο. Σύνολον, 2,5 - 2,7 εκατ. ευρώ.
 
Στο Μουντιάλ τώρα, η νίκη αποτιμάται με ένα εκατομμύριο (με τιμές 2010, Νοτίου Αφρικής) και η ισοπαλία με 500.000 ευρώ, αν δεν υπάρξει αύξηση στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής σε λίγες ημέρες στην Μπαΐα.
Επίσης, υπεραξία απέκτησαν λόγω της πρόκρισης τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της Εθνικής ομάδας στη μετά το παγκόσμιο κύπελλο εποχή, τα οποία η Ομοσπονδία θα επιδιώξει να μοσχοπουλήσει.
Εκεί λοιπόν που λεφτά δεν υπήρχαν, τώρα βρέθηκαν και είναι πολλά, ικανά να κλείσουν «τρύπες» και να δημιουργήσουν ευφορία σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά καμπή.

Eλευθεροτυπία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top