Μετά το «Django», ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει με ακόμη ένα γουέστερν, όπως προανήγγειλε στην αμερικανική εκπομπή «The tonight show» και στο δημοσιογράφο Jay Leno, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι το σενάριο το οποίο γράφει δεν θα αποτελεί συνέχεια του «Django», αλλά μια ανεξάρτητη ιστορία.
 
Είναι κοινώς γνωστό ότι το τρομερό παιδί του αμερικανικού κινηματογράφου έχει αγαπήσει εμμονικά δύο κινηματογραφικά είδη, τα γουέστερν -κυρίως τα φιλμ του Τζον Φορντ- και τα ασιατικά Β-Movies. Ταινίες που συνέχισε να βλέπει όσο εργαζόταν ως υπάλληλος σε video club και οι οποίες διαπερνούν κάθε φιλμ που σκηνοθετεί. Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει από κάθε άλλο σκηνοθέτη συνίσταται στο γεγονός ότι δεν διστάζει να επεμβαίνει στα όρια της ιεροσυλίας στις δικές του κινηματογραφικές-«ιερές αγελάδες». 

Από το «Reservoir Dogs» και το αριστουργηματικό «Pulp fiction» -ταινία-σταθμό στα '90s, που άφησε άφωνη την κριτική επιτροπή στο Φεστιβάλ των Κανών- μέχρι το «Jackie Brown» (ο «πολύς» Ντε Νίρο πεθαίνει άδοξα στα μισά της ταινίας) και το«Django» (για πρώτη φορά μαύρος πρωταγωνιστής σε ταινία γουέστερν), ο Ταραντίνο ήξερε πάντα να ταράζει τα νερά και να δημιουργεί νέες τάσεις και δεκάδες μιμητές.
 
Για τη λατρεία που έχει για τα γουέστερν, ο Αμερικανός σκηνοθέτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μου αρέσουν τόσο πολύ τα γουέστερν και πραγματικά απόλαυσα τόσο τα γυρίσματα του "Django", που όταν ολοκληρώθηκαν αναρωτήθηκα για ποιο λόγο να μην ξαναδοκιμάσω. Είμαι αυτοδίδακτος, κανείς δεν μου έμαθε πώς να τα σκηνοθετώ».
 
Στην ίδια συνέντευξη ο Ταραντίνο παραδέχθηκε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολύ: «Από τότε που έκανα το "Αδωξη Μπάσταρδη" έχουν αλλάξει πολλές από τις συνήθειές μου, που έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο δουλεύω. Κάποτε μου άρεσε να γράφω τα σενάρια των ταινιών μου σε δημόσιους χώρους. 

Τα ερεθίσματα που έπαιρνα μου έδιναν έμπνευση. Σήμερα δουλεύω στο σπίτι. Ξυπνάω στις δέκα, είμαι μπροστά στον υπολογιστή μέχρι τις 7 και μετά κάνω μια βουτιά στην πισίνα, έχοντας πάντα στο μυαλό μου τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω». 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top