«Εδωσε αγώνες για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία που μίλησε στις καρδιές των ορθόδοξων Ελλήνων και η ελληνική κοινωνία ανταποκρίθηκε στους προβληματισμούς και στις προτροπές του». Με αυτά τα λόγια ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος αναφέρθηκε στον μεγάλο εκκλησιαστικό ηγέτη, που με την παρουσία και το έργο του σφράγισε τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία.
 
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Χριστόδουλος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος (1998-2008), Πνευματικός Ηγέτης» που συνέγραψε ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του μακαριστού αρχιερέα Σωτήριος Μπαλατσούκας. Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
 
Ο κ. Ανθιμος αναφέρθηκε στην πρώτη συνάντηση που είχε το 1964 με τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο. «Συνεργαστήκαμε από τότε πολλές φορές, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Αποστολική Διακονία, αλλά και σε κρίσιμες στιγμές που έζησε η πατρίδα μας την τελευταία 20ετία, κατά τις οποίες η ζωντανή παρουσία της Εκκλησίας μάς έδωσε ελπίδα και δύναμη στον ευσεβή κλήρο και τον φιλόχριστο λαό μας» είπε ο κ. Ανθιμος.
 
Το κλίμα στην αίθουσα φορτίστηκε συγκινησιακά, όταν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στον επικήδειο λόγο που ο ίδιος εκφώνησε κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού στις 31 Ιανουαρίου 2008.
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου. Αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μεγάλου εκκλησιαστικού άνδρα και στις ισχυρές σχέσεις που ανέπτυξε με την κοινωνία και ειδικά με τους νέους και τις νέες.
 
Στη συνέχεια μίλησε ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Μιχαήλ Τρίτος, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη προσφορά του εκκλησιαστικού ηγέτη προς την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.
Τον λόγο πήρε στο τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου Σωτήριος Μπαλατσούκας. Αναφέρθηκε στις μεγάλες εμπειρίες που απέκτησε δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και τις καταθέτει στο βιβλίο του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός βίντεο για τη ζωή, το έργο και τους αγώνες του μακαριστού Χριστόδουλου.
 
Θάνος Χερχελετζής - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top