Σε αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου στους τραπεζικούς λογαριασμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασ. Καπερνάρου τελεί η Βουλή και ειδικότερα η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών πολιτικών προσώπων, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει περίπτωση φοροδιαφυγής εκ μέρους του, με αφορμή έρευνα του ΣΔΟΕ. Ο έλεγχος των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Καπερνάρου ζητήθηκε -σύμφωνα με έκθεση του ΣΔΟΕ που ετέθη υπ’ όψιν της επιτροπής της Βουλής- από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. 

Θα ελεγχθούν οι κινήσεις έως τις 4 Οκτωβρίου 2012, με την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να εμφανίζεται να ζητεί να της κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα ειδικά για τον Αύγουστο του 2012. Αντιθέτως, δεν φαίνεται να υπάρχει για το Κοινοβούλιο συνέχεια όσον αφορά ανάλογη υπόθεση σχετική με τον κ. Β. Μητρόπουλο, καθώς το θέμα για το οποίο ελέγχεται φαίνεται να έλαβε χώρα σε περίοδο του παρελθόντος που δεν ήταν υπόχρεος δήλωσης «πόθεν έσχες». 

Τέλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, «έκλεισαν» και οι υποθέσεις πέντε πρώην βουλευτών (Γ. Καρατζαφέρη, Αρη Σταθάκη, Γ. Σκουλά, Γ. Αναγνωστόπουλου και Ηλ. Καλλιώρα), που έως πρότινος ελέγχονταν για κάποια κενά στις δικές τους παλαιότερες δηλώσεις. «Οι πέντε κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μετά την προσκόμιση των οποίων τα μέλη της επιτροπής ομόφωνα έκριναν ότι δεν υφίσταται πλέον καμία περαιτέρω εκκρεμότητα σε σχέση με τις δηλώσεις τους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Καθημερινή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top