Ο λογαριασμός που θα βγάλουν οι ελεγκτές της αμερικανικής εταιρίας, μετά από μια σχεδόν 4μηνη διερευνητική εργασία στα δανειστικά χαρτοφυλάκια των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων
Το ποσό των περίπου 5 δισ. ευρώ θα πρέπει να βρουν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν τα ανοίγματα τους, με βάση τα συμπεράσματα της έκθεσης της BlackRock που παραδίδεται μέσα στις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός αναμένεται ότι θα είναι ο λογαριασμός που θα βγάλουν οι ελεγκτές της αμερικανικής εταιρίας, μετά από μια σχεδόν τετράμηνη διερευνητική εργασία που έκαναν στα δανειστικά χαρτοφυλάκια και των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.
 
Ως γνωστόν, οι διοικήσεις τους, εδώ και καιρό, είχαν διαμηνύσει ότι δεν μπορούν να καλύψουν πάνω από 2 δισ ευρώ, συνολικά, με βάση τις σημερινές συνθήκες της αγορά, αν παρίστατο σχετική ανάγκη. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι ελεγκτές έχουν την λύση “έτοιμη”. Συγκεκριμένα, θα τους προτείνουν να επιταχύνουν την πώληση των θυγατρικών τους, εντός και εκτός συνόρων. Κάτι το οποίο, οι ίδιες απεύχονται, αλλά, δυστυχώς, πολύ δύσκολα, στο τέλος της ημέρας θα αποφύγουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.
 

voria.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top