Τις προσπάθειες της Γερμανίας για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και την έξοδο από την κρίση εξήρε στις δηλώσεις της ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κος Αντώνης Σαμαράς , μετά την συνάντηση που είχε στο μέγαρο Μαξίμου  στην Αθήνα , με την Άγγελα Μέρκελ.
«H κ. Mέρκελ με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Γερμανία.  Η Γερμανία έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική. Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Ελλάδα τις υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς.  Η καγκελάριος μας διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα καλύψει τις δεσμεύσεις της».

Από την πλευρά του, η κ. Mέρκελ τόνισε ότι «Σε ότι αναφορά την δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε πιάσει τους στόχους μας.».
Για το, δε, θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, η καγκελάριος επισήμανε ότι «έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα» και ότι «θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

«Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται αισθητές.  Όλα γίνονται με τεράστιες θυσίες του γερμανικού λαού και πρέπει να γίνουν κι άλλα. Μπαίνουμε όμως σε φάση ανάκαμψης μετά από επτά χρόνια, βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και αυτό θα ενισχύσει και την αποφασιστικότητα του γερμανικού λαού λαού» σημείωσε η καγκελάριος και υπογράμμισε: «Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το σημαντικό δείγμα για την έξοδο από την κρίση. Μιλήσαμε για την τρέχουσα μεταρρυθμιστική ατζέντα, για εκατοντάδες παρεμβάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, που καταργούν εμπόδια και στρεβλώσεις και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top