Αλυσοδεμένο σαν σκυλί ζει ένα 11χρονο αγόρι αποτελώντας ένα περίτρανο παράδειγμα του πως αντιμετωπίζονται οι ψυχικές διαταραχές στην αγροτική Κίνα.

Ο Zili κυκλοφορεί στα στενά της επαρχίας Zhejiang δεμένος με αλυσίδα στον αστράγαλο την οποία κρατά ο πατέρας του ενώ και όταν είναι σπίτι εξακολουθεί να είναι δεμένος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Zili τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν ήταν ενός έτους και άρχισε να υποφέρει από ψυχικές διαταραχές. Έτσι όπως αναφέρει η οικογένειά του δεν είχε άλλη επιλογή, από το να τον συγκρατεί με αλυσίδες για να μην επιτεθεί στους γύρω του.

Πλέον ο Zili μεγαλώνει με τον ανάπηρο παππού του και τον διανοητικά καθυστερημένο πατέρα του αφού η μητέρα του πέθανε από καρκίνο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Κίνας, 100 εκατομμύρια Κινέζοι υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας με περισσότερους από 160 εκατομμύρια πολίτες να έχουν προσβληθεί από σοβαρές ψυχικές ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια και η παρανοϊκή ψύχωση.ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top