Μια επιστημονική ομάδα του Βασιλικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μελέτησε και κατέληξς στο συμπέρασμα πως το να ζει κανείς δίπλα σε αεροδρόμιο, δεν είναι απλώς ενοχλητικό αλλά και ιδιαιτέρως επιβλαβές για την υγεία του. Σύμφωνα, με την μελέτη η οποία εξήχθη σε περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο του Χίθροου, ο θόρυβος από τα αεροπλάνα φάνηκε να πυροδοτεί την παραγωγή της ορμόνης του στρες η οποία επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος.
Οι ερευνητές έκαναν σύγκριση δεικτών όπως η θνησιμότητα αλλά και ο αριθμός των νοσηλεύσεων σε νοσοκομεία μεταξύ περιοχών κοντά στο Χίθροου και μακριά από αυτό, και έδειξαν πως ένας άνθρωπος που ζει κοντά σε αεροδρόμιο διατρέχει 10 με 20% περισσότερο κίνδυνο να εμφανίσει καρδιολογικές και άλλες επικίνδυνες για την ζωή του, παθήσεις.
Η δρ. Άννα Χάνσελ, επικεφαλής των ερευνών δήλωσε...
πως ακόμα δεν είναι πλήρως κατανοητός το πως ο θόρυβος επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου αλλά η έρευνα τους στοχεύει να λειτουργήσει ως βάση περαιτέρω μελετών πάνω σε αυτό το θέμα.
Αντίθετα, ο Κέβιν ΜακΚόνγουει, καθηγητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Στατιστικών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, άσκησε κριτική πάνω στην έρευνα και δήλωσε πως η συγκεκριμένη μελέτη δεν είναι δυνατόν να μας πει εάν οι άνθρωποι γύρω από το Χίθροου πράγματι διατρέχουν κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις εξαιτίας του θορύβου των αεροπλάνων και όχι άλλων λόγων, όπως η μόλυνση στη περιοχή ή η κίνηση στους δρόμους.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top