Αυτή είναι η νέα ΝΕΡΙΤ του Παντελή Καψή. Η «ανεξάρτητη» δημόσια τηλεόραση φαίνεται ότι ήταν απλώς ένα όνειρο θερινής νυκτός, αφού στήνεται με χρώματα «πράσινα», «κόκκινα» και «πορτοκαλί». ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. και Δράση τείνουν να μετατρέψουν τον υποτιθέμενο δημόσιο μεταβατικό φορέα σε προπύργιό τους, εξοστρακίζοντας κάθε άλλη πολιτική φωνή, ακόμη και αυτή της Ν.Δ. απ' όπου προέρχεται, αν μη τι άλλο, ο πρωθυπουργός της χώρας. Η προσπάθεια για μια δήθεν φιλελεύθερη συχνότητα, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και πελατειακές σχέσεις, φαίνεται ότι δεν έγινε ποτέ. Γιατί ο υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση Παντελής Καψής, ο οποίος «χρεώνεται» ότι πρόσκειται κομματικά στο ΠΑΣΟΚ, φροντίζει γι' αυτό. Τι εννοούμε;
Την περασμένη εβδομάδα το Εποπτικό Συμβούλιο επέλεξε το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.
Ολοι όσοι επελέγησαν έχουν σχέση με την ευρύτερη Αριστερά. Ο τεχνοκράτης εκκαθαριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης, ενώ έκανε τη «βρόμικη» δουλειά, απομακρύνθηκε...
από τη θέση που προοριζόταν γι' αυτόν, αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, και στην καρέκλα κάθισε ο χημικός μηχανικός του ΕΜΠ Γιώργος Προκοπάκης, πρώην στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. που εκπροσωπούσε ατύπως την κίνηση «Αριστεροί υπέρ της δράσης». Πληροφορίες θέλουν να αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Καψή, ο οποίος έβαλε το «χεράκι» του και για την τοποθέτηση του υπόλοιπου Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ. Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάκου συνδέεται με δεσμούς φιλίας με τη σύζυγο του Παντελή Καψή, Βένια Γεωργακοπούλου. Ο Θόδωρος Καρούνος, μέλος του Δ.Σ. επίσης, ήταν -όπως αποκάλυψε πρώτη η «δημοκρατία»- στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα πληροφορικής. Επίσης, συμπτωματικά, είχε επιμεληθεί τη μηχανοργάνωση της «Αυγής» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνος σε θέματα διαδικτύου από το 2004 έως το 2012.
Ακόμη και ο μουσικός Νίκος Ξανθούλης είναι επιλογή υφυπουργού, όπως και ο καθηγητής Νομικής Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος, στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη.
Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου έχουν επίσης αριστερά και πασοκικά φρονήματα. Από τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΜ.ΑΡ., μέχρι την Τατιάνα Καραπαναγιώτη, υπηρεσιακή υπουργό Πολιτισμού το 2012 και τη δημοσιογράφο Αννα Δαμιανίδη.
Ομως, επιλογή του κ. Καψή φαίνεται να είναι και ο τοποθετηθείς στη θέση του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, ο φιλοπασοκικός Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος έχει φροντίσει να έχει καλές σχέσεις και με τη ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και ο επικεφαλής προγράμματος Γιώργος Μπράμος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΜ.ΑΡ. στην Α΄ Αθηνών στις προηγούμενες εκλογές.

Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top