«Αισιοδοξούμε ότι έως το τέλος του έτους θα είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα πολιτικό μέτωπο». Με τη φράση αυτή ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος αναβάθμισε χθες σε επίσημη σχέση το «φλερτ» του με τη ΔΗΜΑΡ, προαναγγέλλοντας κατ’ ουσίαν την κοινή κάθοδό του με τον κ. Φώτη Κουβέλη στις ευρωεκλογές. Προς τούτο απέρριψε την πρόκληση των 58 για την επανένωση της Κεντροαριστεράς. «Αν το ΠΑΣΟΚ έχει στο μυαλό του την ανάγκη για μια σύγκλιση στην Κεντροαριστερά, πρέπει να το πει ευθέως. Αλλά αυτό προϋποθέτει να ξεκαθαρίσει εάν είναι στρατηγικής σημασίας η συνεργασία του με τη Ν.Δ.», είπε, συμπλέοντας έτσι πλήρως με τον κ. Κουβέλη, που απέρριψε κάθε περίπτωση συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ όσο στηρίζει την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Καίτοι είναι παράδοξο ένα σχήμα που δεν έχει δοκιμαστεί στις κάλπες να ανακοινώνει τη συνεργασία του με ένα κοινοβουλευτικό κόμμα (και να μη συμβαίνει το αντίθετο), συνεργάτες του κ. Κουβέλη δεν έκρυβαν τη χαρά τους για τις δηλώσεις Λοβέρδου. Οι ίδιες πηγές έσπευδαν να προαναγγείλουν ότι σύντομα θα επισημοποιηθεί και το ανάλογο «φλερτ» των κ. Π. Μπεγλίτη, Στ. Μανίκα και Βαγγ. Μαλέσιου με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν ότι το ίδιο θα πράξει εν καιρώ και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, αν και η ίδια δεν το επιβεβαιώνει.
Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι εντός της ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν και καταγράφονται...
εντελώς διαφορετικές απόψεις για το μέλλον της, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ο ίδιος ο γραμματέας της, Σπ. Λυκούδης, τάχθηκε χθες υπέρ της σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ («Εθνος»), αλλά προκειμένου να μην προκάλεσει σοβαρότατο ρήγμα στο κόμμα του, κάλεσε και τον κ. Τσίπρα (!) στην προσπάθεια αναβίωσης της Κεντροαριστεράς, προεκτείνοντας κατά το δοκούν το κείμενο των 58.

Καθημερινή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top