Επισκέφτηκε τη χώρα μας πριν από περίπου δύο μήνες, για να παρευρεθεί στον γάμο ενός «καλού φίλου» και «ταλαντούχου γιατρού», όπως τον χαρακτηρίζει. Ισως, λοιπόν, η φιλία του Αιγύπτιου χειρουργού Χισάμ Αμπντέλ-Ραχμάν (ιατρικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος στο νοσοκομείο Χίντσινγκμπρουκ, του Κέμπριτζσαϊρ της Βρετανία) με τον Ελληνα χειρουργό, μαιευτήρα-γυναικολόγο Αργύρη Μακρή (διευθυντής μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής στο νοσοκομείο του Χάλιφαξ στη Βρετανία) να ήταν ένας από τους λόγους που το νοσοκομείο του Χίντσινγκμπρουκ αποφάσισε να αναζητήσει νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελλάδα.
Ο άλλος λόγος είναι σίγουρα, όπως εξηγεί ο ίδιος ο κ. Χισάμ Αμπντέλ-Ραχμάν, το γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει «υψηλής ποιότητας νοσηλευτικό προσωπικό, όπως δείχνει η μέχρι σήμερα πείρα από τις νοσοκόμες και τις μαίες που έχουν δουλέψει στη Βρετανία. Ποιότητα που επιβεβαιώνεται από τις εμπειρίες που καταθέτουν οι ασθενείς». Ετσι, το μεγάλο νοσοκομείο του Κέμπριτζσαϊρ αποφάσισε...
να προσλάβει 20-30 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό από την Ελλάδα, στα οποία προσφέρει είτε μόνιμα είτε προσωρινά συμβόλαια (διάρκειας από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο), με απαραίτητες προϋποθέσεις, φυσικά, την πείρα και την άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. «Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε ήδη έναν αριθμό Ελλήνων γιατρών και μαιών στο προσωπικό μας, από τους οποίους η πείρα μας είναι εξαιρετικά θετική. Η γενική άποψη που επικρατεί στη Βρετανία για τους Ελληνες εργαζόμενους είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικά φιλικούς και σκληρά εργαζόμενους επαγγελματίες» εξηγεί ο κ. Χισάμ Αμπντέλ-Ραχμάν.
Ο ιατρικός διευθυντής του Χίντσινγκμπρουκ επισημαίνει: «Είναι σημαντικό οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ανοίξουν εσωτερικά τις αγορές τους, ώστε να ανταλλάξουν γνώσεις και δεξιότητες, και έτσι να μεγαλώσει η αγορά εργασίας». Οσο για τον ελληνικό γάμο στον οποίο παρευρέθηκε και ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε ελληνικό νησί; «Ηταν ό,τι περίμενα έχοντας δει το “Mamma Mia!” και ακόμη περισσότερα» καταλήγει ο κ. Χισάμ Αμπντέλ-Ραχμάν.
Οσοι από εσάς θέλετε να καταθέσετε αιτήσεις ή να ζητήσετε πληροφορίες, δεν έχετε παρά να στείλετε email (hch-tr.HinchHR@nhs.net) ή να επισκεφτείτε τη σελίδα www.hinchingbrooke.nhs.uk.
 
Μαρία Παναγιώτου - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top