Η Σκοτία ψηφίζει για την ανεξαρτησία της. Εφ' όσον βροντοφωνάξει «no» στο ξεθωριασμένο μεγαλείο τής όχι πια Μεγάλης Βρετανίας, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014, θα φορέσει τη φουστανέλα της και θα μπει στο αεροπλάνο για το ηλιόλουστο Ρίο. «Θα κατεβάσουμε δική μας Ολυμπιακή ομάδα, με δικά μας χρώματα και με δικό μας λάβαρο», υπόσχεται η σκιώδης υπουργός Αθλητισμού, Σόνα Ρόμπισον. «Εχουμε χρήματα, έχουμε προπονητήρια, έχουμε επενδυτές, έχουμε και αθλητές. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τη μαμά Αλβιώνα». Η γαλανόλευκη σημαία με το γιγάντιο «Χ» απειλεί να βάλει ένα γιγάντιο «Χ» στην παράδοση της Ενωμένης Βρετανίας. Οι Σκοτσέζοι την κρατούν στο συρτάρι σιδερωμένη και καθαρή και ο ιστός της περιμένει. Οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας, το 2014 στη Γλασκόβη, συμβολίζουν το ξημέρωμα μιας νέας εποχής.
Μετάλλιο στην ουισκοποσία
«Θα κάνουμε ό,τι και το Μοντενέγκρο», λένε οι Σκοτσέζοι. Το Μαυροβούνιο αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο κράτος από τη διεθνή κοινότητα το 2006 και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου δύο χρόνια αργότερα, χωριστά από την αδελφή Σερβία. Η ΔΟΕ απαιτεί...
επίσης την ύπαρξη εθνικών αθλητικών Ομοσπονδιών, αλλά και ενεργό συμμετοχή στα διεθνή όργανα Ολυμπιακών αθλημάτων. «Αυτές οι προϋποθέσεις τηρούνται ήδη», απαντά η μαντάμ Ρόμπισον. Η Σκοτία παίζει ποδόσφαιρο, ράγκμπι και άλλα πολλά. Οι μπρατσωμένοι αθλητές της εκτοξεύουν και κορμούς, αν χρειαστεί. Και σηκώνουν το κιλτ με υπερηφάνεια, όπως σε εκείνη τη διαφήμιση του William Lawson's. Κρίμα που δεν λείπει από το Ολυμπιακό πρόγραμμα η ουισκοποσία.

Nικόλαος Παπαδογιάννης - Ελευθεροτυπία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top