Η πιο δημοφιλής ανάρτηση στη γνωστή ιστοσελίδα Wikileaks για την Ελλάδα, είναι εκείνη που αποκαλύπτει πως στην «μισθοδοσία έκτακτων συνεργατών» της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) περιλαμβανόταν από το 1981 ο νυν Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με παχυλότατο για την εποχή μισθό.
Η σχετική ανάρτηση, που φέρει τον τίτλο, «Greek KYP intelligence payroll including politicians, 1981» και φέρει ημερομηνία δημοσίευσης την 13η Οκτωβρίου 2008 κάνει σαφή αναφορά στο όνομα του σημερινού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, που φέρεται να συγκαταλέγεται στον κατάλογο, μένει ωστόσο αναπάντητη εδώ και χρόνια, μολονότι το σχετικό έγγραφο δεν έχει χαρακτηριστεί επισήμως χαλκευμένο. Παρότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη των Wikileaks συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αναγνωστών, που την κατατάσσουν στα πρώτα θέματα για την Ελλάδα, αλλά και τη δημοσιογραφική έρευνα στη χώρα που διερευνά την υπόθεση τα τελευταία χρόνια, λείπουν οι επίσημες εξηγήσεις. «Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημη απάντηση από την ΕΥΠ δεν υπάρχει για το θέμα. Tο έγγραφο έχει κριθεί πλαστό από τη δικαιοσύνη στο παρελθόν λόγω ανυπαρξίας του ονόματος του υπογράφοντος ταγματάρχη. Η δικαιοσύνη ουδέποτε όμως εισήλθε...
στην ουσία της υπόθεσης και ούτε διατάχθηκε έλεγχος των πρακτικών και των αρχείων της ΕΥΠ για να διαπιστωθεί του λόγου το αληθές. Η απόφαση αφορά μόνο την πλαστότητα του εγγράφου και όχι το αν ήταν ή όχι ο Ν. Μιχαλολιάκος έμμισθος της ΚΥΠ».

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top