Με απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχτηκε στην εκπομπή “Πρωινό MEGA” με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τη Ράνια Τζίμα, ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, στην οποία στηρίζεται ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας μεταρρύθμισης και εξορθολογισμού της λειτουργίας του δημοσίου τομέα, αποτελεί ένα είδος αυτοκριτικής και για τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε την άποψη που έχει διατυπώσει και άλλες φορές στο παρελθόν, ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη διολίσθηση της Ελλάδας στις παρυφές της χρεοκοπίας, θα πρέπει να αποδοθεί στον πολιτικό κόσμο, που επένδυσε στο πελατειακό κράτος μέσω των προσλήψεων στο δημόσιο, και στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για “αυτοκριτική” από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ασκήσει επί πολλά έτη τη διακυβέρνηση του τόπου.
Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι...
η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να είναι όσο πιο δίκαια γίνεται αναφορικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πολλοί εκ των οποίων εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούν στην απόλυση και την ανεργία.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάντως, οι απολύσεις θα αφορούν συνολικά κάτι λιγότερο από το 2% των εργαζομένων που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα, και μεταξύ τους θα υπάρχουν και εκείνοι που είναι πειθαρχικά ελεγκτέοι.
ysterografa.gr

Οnline-press: Ο γιος του μπαμπά του κάνει την αυτοκριτική για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας! Αυτό και αν είναι αστειότητα. Το γκαγκά παιδί που (για να μην ξεχνιόμαστε) ψώνιζε "τζάμπα" από την Siemens μιλάει για έναν πολιτικό κόσμο, (που βέβαια αυτός δεν ήταν ποτέ μέλος) που επένδυσε στο πελατειακό κράτος μέσω των προσλήψεων στο δημόσιο!! Τι λες ρε δρακουλίνι; 

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 5 Αυγούστου 2013 - 7:26 μ.μ.

ξανα ενας μητσοτακης ερχεται για να κανει μισητη την παραταξη στον κοσμο που την στηριξε
θα το δουν πολυ συντομα οι αλητες του σαμαρα
κριμα για την παραταξη του Κωσταντινου Καραμανλή να ανηκει στα χερια διεφθαρμενων πατριδοκάπηλων υπαλλήλών ξενων αντεθνικων συμφεροντων
Ντροπη και φτυσιμο σε καθε δεξιο πατριώτη που συνεχιζει να υποστηριζει αυτη την λερα που πουλα την πατριδα

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top