Ως σχέδιο μαζικής εξόντωσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη χώρα χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς την εισπρακτική διαδικασία που ενεργοποιήθηκε, με εντολές της «τρόικας», κατά των 370.000 επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν σήμερα οφειλές στον ΟΑΕΕ.
Το νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, που δημιουργήθηκε κατ' απαίτηση της «τρόικας», άρχισε με το... καλημέρα να στέλνει στους οφειλέτες τα λεγόμενα στην αγορά «προκατασχετήρια», δηλαδή έντυπα που αναφέρουν το ύψος των ανεξόφλητων οφειλών, προειδοποιώντας ότι, εάν ο επιχειρηματίας δεν προσέλθει για να τις εξοφλήσει, ή να τις ρυθμίσει, θα ενεργοποιηθούν εις βάρος τους οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.
Οι... επιθετικές αυτές εισπρακτικές ενέργειες γίνονται...
στη χειρότερη φάση κλιμάκωσης της κρίσης, όπου το ελληνικό εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, περιλαμβανομένων και επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να αποδειχθούν βιώσιμες, έχουν «στεγνώσει» εντελώς από ρευστότητα, καθώς η ύφεση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της, η κατανάλωση δεν «σηκώνει κεφάλι» και οι επιχειρηματίες εξαντλούν και τα τελευταία περιθώρια αντοχής τους, για να παραμείνουν ενεργοί. Σε αυτές τις συνθήκες, περισσότεροι από τους μισούς ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ χρωστούν εισφορές, αλλά, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει η ΓΣΕΒΕΕ, είναι πολύ δύσκολο ακόμη και να τις ρυθμίσουν, αφού η λεγόμενη «ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας» είναι εξωπραγματικά αυστηρή.
Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τη διοίκηση του ΟΑΕΕ για την εισπρακτική επίθεση που δέχονται οι μικρομεσαίοι από το ταμείο τους, αλλά, όπως όλα δείχνουν, οι αποφάσεις για την τύχη τους έχουν ληφθεί σε πολύ υψηλότερο επίπεδο: η «τρόικα» φαίνεται ότι επιδιώκει ένα... αιματηρό ξεκαθάρισμα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ώστε να απομείνουν ελάχιστοι στην αγορά και οι υπόλοιποι να συρθούν στις ατέλειωτες ουρές των ανέργων, ώστε να πιεσθούν ακόμη περισσότερο οι αμοιβές της μισθωτής εργασίας και να επιταχυνθεί το πείραμα της εσωτερικής υποτίμησης.

Το Παρόν
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top