Άκαρπες οι συζητήσεις με τους πιστωτές της
Όλο και περισσότερο πλησιάζει την πόρτα της χρεοκοπίας η γερμανική αλυσίδα Praktiker καθώς η τελευταία συνάντηση με τους πιστωτές της απέβη άκαρπη χωρίς να πάρει το πράσινο φως για περισσότερη χρηματοδότηση.
Υψηλά χρέη και έλλειψη ρευστότητας οδηγούν την εταιρεία σε αδιέξοδο ενώ η μετοχή της καταγράφει βουτιά της τάξεως του 67%.
Τον προηγούμενο χρόνο, η Praktiker κατέγραψε ζημίες 190 εκατ. ευρώ με έσοδα 3 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως ο βασικός ζημιογόνος παράγοντας ήταν η επιθετική πολιτική εκπτώσεων.
Η εταιρεία προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει τη μονάδα της στο Λουξεμβούργο Batiself SA. Το διοικητικό συμβούλιο του αγοραστή δεν ενέκρινε όμως, τελικώς το deal.
Έκτοτε η Praktiker αναζητά...
εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, ενώ όμως τα προσδοκώμενα έσοδα από τη συγκεκριμένη πώληση «είχαν ενσωματωθεί» στο οικονομικό της πλάνο. Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η Praktiker αναζητά επειγόντως χρηματοδότηση ύψους 30-35 εκατ. ευρώ. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» δήλωσε ανώτατος στέλεχος της Praktiker στο πρακτορείο.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top