Σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» ο αρχηγός του συγκυβερνώντος και μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι γνωστοποίησε πως υπάρχει πρόταση για ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας».
«Τώρα υπάρχει μία πρόταση-για “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα βασικό κείμενο, γύρω από το οποίο οι δύο χώρες μπορούν να καθίσουν και να συνομιλήσουν», είπε ο κ. Αχμέτι σε ομιλία του στη Σόφια.
Ο κ.Νίμιτς, κατά την τελευταία συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του ΟΗΕ, στις 9 Απριλίου, είχε δηλώσει ότι επέδωσε «συγκεκριμένη πρόταση» για το ζήτημα της ονομασίας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της πρότασης.
Ο Αλί Αχμέτι, στην ίδια ομιλία του στη Σόφια, σημείωσε ότι η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας δεν είναι πιο δύσκολη από τη διένεξη μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου.
Πάντως η παραπάνω πρόταση ονομασίας του Σκοπιανού κράτους είναι πέρα από κάθε αμφιβολία...
πολύ κοντά στα "θέλω" των Σκοπιανών, μιας και όπως όλοι καταλαβαίνουμε η λέξη " Άνω"  στα πλαίσια της συντόμευσης είναι εύκολο να απαλειφθεί... στο άμεσο μέλλον μένοντας η  "Δημοκρατία της Μακεδονίας".  Bingo! 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top