Να ετοιμάσουν βαλίτσες για... Μανιτόμπα προτρέπουν τους Ελληνες ανέργους οι Καναδοί, που αναζητούν εποχιακό και μόνιμο εργατικό δυναμικό από τη νότια Ευρώπη, προκειμένου να στελεχώσουν κλάδους όπως η βιομηχανία, οι επιχειρήσεις, η παροχή υπηρεσιών και το εμπόριο. Η επαρχία του Καναδά, με έκταση πέντε φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα και πληθυσμό 1.180.000 κατοίκους, αναζητεί νέους μετανάστες σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, ποντάροντας στα υψηλά ποσοστά ανεργίας και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Η Μανιτόμπα σχεδιάζει να απορροφήσει ως το 2020 περίπου 250.000 εργαζομένους, δίνοντας προτεραιότητα σε άτομα ηλικίας 21-45 ετών που έχουν εξειδικευτεί σε κάποιο επάγγελμα. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε συνεννόηση με τις κοινότητες των Ελλήνων, Ιταλών, Ισπανών και Πορτογάλων στον Καναδά, ενώ η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει με τη βοήθεια ενός «point system» που θα μετρήσει την εργασιακή εμπειρία, την εκπαίδευση, τη γνώση της αγγλικής γλώσσας, την ύπαρξη δεσμών (οικογένεια, φίλοι κ.λπ.) των ενδιαφερομένων με τη Μανιτόμπα και την ικανότητά τους να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής και τις συνθήκες εργασίας στην περιοχή.
Η επιτροπή εργασιακής «στρατολόγησης» της Μανιτόμπα θα βρεθεί στην Αθήνα από τις 8 ως τις 12 Ιουνίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις...
με όλους όσοι επιθυμούν να εργαστούν στον Καναδά. Οσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού με τα μέλη της επιτροπής πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση και να στείλουν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ελληνική κοινότητα της περιοχής ένα σύντομο βιογραφικό, ένα αντίγραφο του διαβατηρίου τους και ένα αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας (αντίγραφο πτυχίου). Οι επικρατέστεροι θα κληθούν να περάσουν από συνέντευξη και θα ενημερωθούν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να πάρουν άδεια παραμονής στον Καναδά.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.hiic.ca και www.immigratemanitoba.com ή στο γκρουπ των «Φίλων του Καναδά» (Friends of Canada) στο facebook.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top