Από τις πλέον ισχυρές υποψηφιότητες για την ανάληψη υπουργικής θέσης ήταν αυτή του Μάκη Βορίδη, ο οποίος τελικά δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, αναγνώρισε ότι θα ήθελε να είναι στην κυβέρνηση αλλά, όπως είπε, «δεν έχω πει ότι είμαι δυσαρεστημένος». Ευχήθηκε δε κάθε επιτυχία στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «δικαίωμα του πρωθυπουργού να ορίσει τους υπουργούς».
Αντίθετα, δυσαρεστημένος με τη μη επιλογή του στο κυβερνητικό σχήμα εμφανίζεται ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος θεωρεί ότι κάλλιστα θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, ως πρώην αθλητής και γνώστης του αντικειμένου. Μάλιστα, χθες το μεσημέρι πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου επί περίπου μία ώρα τα έλεγε με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα. Μεταξύ άλλων, του παραπονέθηκε ότι δεν αξιοποιούνται «οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις». Ο κ. Μπούρας, σύμφωνα με πληροφορίες, του συνέστησε να κάνει υπομονή, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή έτσι έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε».
Αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, άφησε σαφείς αιχμές για τη σύνθεση και το διογκωμένο σχήμα της κυβέρνησης, αναφέροντας δηκτικά:...
«Ελπίζω στο συνέδριο του κόμματος να ακούσω ποια είναι τα μεγάλα του αύριο που με ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ και ποια είναι τα μικρά του χθες που με χωρίζουν».
Την ίδια ώρα, μούδιασμα επικρατεί στη βάση της Ν.Δ. από τις εξελίξεις και τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο της Ν.Δ. και η στάση που θα κρατήσουν τα «μικρομεσαία» στελέχη του κόμματος με αφορμή τα νέα δεδομένα.
Φίλιππος Πανταζής - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top