Ο Ντάγκλας που είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν απίο τρία χρόνια, με τους γιατρούς να θεωροούν ως πιθανώς μοιραία εξέλιξη της υγείας του, ρωτήθηκε εάν μετανιώνει για τα χρόνια που πέρασε πίνοντας και καπνίζοντας και εάν τα θεωρεί υπεύθυνα για την ασθένειά του.
«Οχι», απάντησε ο Ντάγκλας και εξήγησε: «Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από ένα όγκο (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδιολειξία. Ναι, πρόκειται για μία σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια».
Ο Ντάγκλας, σύζυγος της επίσης ηθοποιού Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, συνέχισε: «Ανησυχούσα αν το άγχος μου είχε προκληθεί από το γεγονός της φυλάκισης του γιου μου. Όμως όχι, ήταν η αιδιολειξία που προκάλεσε τον καρκίνο. Κι αν έχετε αυτήν την ασθένεια, η αιδοιολειξία είναι επίσης, η καλύτερη θεραπεία γι' αυτήν».
Ο ηθοποιός, 68 ετών σήμερα, διαγνώστηκε...
με καρκίνο τον Αύγουστο του 2010, μετά από πολλούς μήνες στοματικής δυσφορίας. Νωρίτερα αρκετοί ειδικοί είχαν κάνει λάθος διάγνωση, χορηγώντας του, αντί της κατάλληλης θεραπείας, αντιβιοτικά. Ο όγκος τελικά διαγνώστηκε όταν ο Ντάγκλας επισκέφτηκε τον γιατρό ενός φίλου του στο Μόντρεαλ.
«Θα θυμάμαι πάντα το βλέμμα του», θυμάται ο ηθοποιός. «Είπε: 'Πρέπει να κάνουμε βιοψία'. Υπήρχε ένας όγκος σε μέγεθος καρυδιού στη βάση της γλώσσας μου τον οποίο κανείς άλλος γιατρός δεν είχε δει».
Ο Ντάγκλας δηλώνει στη συνέντευξη ότι εδώ και δύο χρόνια είναι καθαρός από καρκίνο και κάθε έξι μήνες κάνει προληπτικά τσεκ - απ. «Σε αυτού του είδους τον καρκίνο, η ασθένεια δεν επιστρέφει κατά 95

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top