Για άρση της προστασίας των ιδιοκτητών που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους στις τράπεζες πιέζει η τρόικα, κάτι που σημαίνει ότι από τις αρχές του 2014, 110.000 ελληνικά νοικοκυριά κινδυνεύουν από το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι δρομολογημένη πλέον η απόφαση να μην υπάρξει νέα παράταση του μέτρου άρσης των πλειστηριασμών που ισχύει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λόγω της κρίσης, με την κυβέρνηση, ήδη, να επεξεργάζεται σχέδιο σωτηρίας των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων».
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, στο περιθώριο της διαπραγμάτευσης για τους δανειολήπτες, ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις, απαίτησαν την εκπόνηση σχεδίου από τη μεριά του υπουργείου Ανάπτυξης για τον τερματισμό, στο τέλος του έτους, του καθεστώτος προστασίας των πολιτών από τους πλειστηριασμούς. 
Το πάγωμα των πλειστηριασμών αφορά σε κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, χωρίς άλλου είδους κριτήρια εισοδήματος ή οικογενειακής κατάστασης και ισχύει μέχρι 31/12/2013.
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης...
σύμφωνα με την εφημερίδα, αφορούν τη διάσωση των ανέργων, των μονογονεϊκών οικογενειών, όσων έχουν εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ και των οικογενειών με τρίκα και πλέον παιδιά ή εξαρτώμενα μέλη.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι 1 στα 4 νοικοκυριά αδυνατεί να καταβάλλει τις δόσεις του δανείου, με το συνολικό χρέος να φτάνει τα 2,2 δισ., ενώ 210.000 ακίνητα βρίσκονται στα αζήτητα.
Διάψευση του υπουργείου
Το υπουργείο Ανάπτυξης, με ανακοίνωσή του, το βράδυ του Σαββάτου, διέψευσε τις πληροφορίες. 
«Με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεν τίθεται επίσης κανένα θέμα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για αναστολή των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε στο τέλος του 2012. Άξονας της πολιτικής μας παραμένει η προστασία της περιουσίας των πολιτών» επισημαίνεται.
(newpost.gr)

Online-press: Η απλή διάψευση μιας αναξιόπιστης κυβέρνησης δεν μας λέει τίποτε. Άλλωστε το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά  ο κ. Βορίδης το είχε δηλώσει πριν από κάποιο διάστημα απερίφραστα ότι επιβάλλεται τα σπίτια των Ελλήνων που χρωστάνε να βγούν άμεσα σε πληστηριασμό! Η κυβέρνηση λοιπόν αν θέλει να  πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει θέμα ας προχωρήσει άμεσα σε παράταση της υπάρχουσας νομοθετικής ρύθμισης μέχρι το τέλος του 2015 όπως το ζητάει και η ΕΚΠΟΙΖΩ. Θα το κάνουν; Όχι βέβαια...
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top