Για τον εξορθολογισμό των όρων παροχής ρευστότητας στην αγορά, το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται και στην αλλαγή λειτουργίας του «Τειρεσία» στα δεδομένα της εποχής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, για τις αλλαγές αυτές, θα ληφθεί υπόψη η επίπτωση της κρίσης στις επιχειρήσεις, καθώς ο στόχος είναι να μη χαθούν θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις φυσικά, εξαιτίας ενός πλαισίου που δεν αντανακλά πια την πραγματικότητα. «Θέλουμε ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό πλαίσιο», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες ο κ. Σκορδάς, στις σκέψεις του υπουργείου είναι η βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου, έτσι ώστε, κατά την αξιολόγηση των πληροφοριακών δεδομένων του συστήματος «Τειρεσίας», να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες της...

...δυσχερούς οικονομικής περιόδου και να δίνεται η δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα, ανάλογα με το συνολικό τους προφίλ και όχι με βάση μεμονωμένα ατυχή περιστατικά.

Δηλαδή  η τράπεζα να αξιολογεί το συνολικό προφίλ του πελάτη με ένα point system που θα λειτουργεί με βάση το βρετανικό σύστημα αξιολόγησης, το οποίο χαρακτηρίζεται πιο λειτουργικό και πιο δίκαιο.
Επιβράβευση
Πέραν των παρεμβάσεων για τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην κατ’ αρχήν συμφωνία με τις τράπεζες για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.  Οπως είπε, έχει συμφωνηθεί, σε εθελοντική βάση, οι τράπεζες να προχωρούν σ’ ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει τους συνεπείς δανειολήπτες και θα τους επιβραβεύει.

naftemporiki.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top