Η Μανταλένα Παπαδοπούλου, με καταγωγή απο τη Βέροια Ημαθίας καί από την Πάτρα Αχαϊας (από μητέρα) εξελέγη πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο συνέδριο που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγη ο Ανέστης Χατζηθεοδοσίου.
Στο συνέδριο ψηφίστηκε ομόφωνα το Καταστατικό και εξελέγη η Εκτελεστική Επιτροπή η οποία αποτελείται από 80 μέλη.
Εκλέχθηκαν επίσης οι σύνεδροι που θα εκπροσωπήσουν τη Νεολαία στο Ιδρυτικό Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε λίγες εβδομάδες.
Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου σε δήλωσή της τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Νεολαία του κόμματος θα συμβάλλει ώστε να ανατραπούν όσοι επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και βάλλουν κατά της κοινωνικής συνοχής.
Ο νεοεκλεγείς γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανέστης Χατζηθεοδοσίου έκανε λόγο για μεγάλη δυναμική που υπάρχει, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «καταδεικνύει ότι η ανατροπή θα έρθει από τους νέους που δεν θα συμβιβαστούν στο μέλλον που κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν για εμάς».
Διαβάστε το βιογραφικό  της...

 H Mανταλένα Παπαδοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου 1982, σε παραδοσιακή Ελληνική οικογένεια, μεσαίας αστικής τάξης, με καταγωγή απο τη Βέροια Ημαθίας καί Πάτρα Αχαϊας.
Έως δέκα ετών έζησε στα Αραχωβίτικα Πατρών, ξεκινώντας τα μαθητικά της χρόνια στο Αρσάκειο.
Το 1990 η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα και η Μανταλένα απεφοίτησε απο το Αρσάκειο Ψυχικού.
Κατά την διάρκεια των μαθητικών της χρόνων, ασχολήθηκε συστηματικά με τον κλασσικό αθλητισμό (στίβος), όπου απέσπασε πολλές διακρίσεις, ως μέλος του Γ.Σ. Κηφισιάς και του Πανελληνίου. Συνέχισε στον Γ.Α.Σ. "ΥΓΕΙΑ" Ρόδου.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και Διεθνείς Οργανισμούς.
Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.
Ακολούθησε το μεταπτυχιακό (Master), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές.
Ολοκληρώνοντας το 2008, απασχολήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, ως δόκιμος ερευνητής, στο Κέντρο Μεσογειακών και Μεσανατολικών Σπουδών, με δημοσιεύσεις στο μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Middle East Bulletin.
Παρακολούθησε επιτυχώς το δεύτερο μεταπτυχιακό της πρόγραμμα (Master), στο Πανεπιστήμιο Εssex της Μεγάλης Βρετανίας, με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις και ειδίκευση σε ζητήματα Άμυνας, Ασφάλειας και Διεθνών Διαπραγματεύσεων.
Παρέμεινε στο Λονδίνο, όπου έγινε δεκτή απο το Think Tank, ''The Henry Jackson Society'', όπου είχε την ευκαιρία να αρθρογραφήσει για τρέχοντα διεθνή ζητήματα και να συμμετέχει στην έρευνα των επί μέρους τομέων του Οργανισμού.
Με αφορμή μια από τις δημοσιεύσεις της, με θέμα τις Βρεττανο-Γαλλικές συμφωνίες για τα πυρηνικά, εκλήθη απο το Intelligence Squared του Λονδίνου, σε debate.
Eπίσης, δημοσίευσή της σχετικά με τις αναταραχές στην Αθήνα στα τέλη του 2010, αναπαράχθη απο άλλα blogs.
Παράλληλα, παρίστατο και συμμετείχε στη διοργάνωση ομιλιών και συζητήσεων διεθνούς επιπέδου, στο Βρεττανικό Κοινοβούλιο, όπου λάμβαναν μέρος εξέχουσες προσωπικότητες, απο τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο.
Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών της χρόνων, παρακολούθησε και συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Αθήνα, Ρόδος, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Έσσεξ και Βερολίνο.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2011.
Συμμετείχε ενεργά στο Τhink Tank Strategy International της Θεσσαλονίκης, κάνοντας έρευνα και αρθρογραφώντας. Παρείχε υποστήριξη στην διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου και στην ηλεκτρονική τους παρουσία (blog).
Aπο δεκαοκτώ ετών έως σήμερα, έχει έντονες πολιτικές αναζητήσεις, με ενεργό συμμετοχή, αποκομίζοντας την ανάλογη εμπειρία.
Για λόγους σπουδών αλλά και βιοποριστικούς, εργάζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, σε διάφορους φορείς, ανεξάρτητους του ακαδημαίκού της ενδιαφέροντος.
Γνωρίζει Αγγλικά, Τουρκικά και Γαλλικά. Καθώς το ακαδημαϊκό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρακολούθησε τμήμα εκμάθησης της Τουρκικής γλώσσας στη Σμύρνη, στο Ege Universitesi, καθώς και μαθήματα Οθωμανικής γραφής, στο Τμήμα Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.
Στους επόμενους ακαδημαϊκούς της στόχους περιλαμβάνεται και διδακτορικό, για το οποίο έχει ήδη συνταχθεί πρόταση, η οποία έχει κινήσει το ενδιαφέρον και έχει συζητηθεί με ξένους και Έλληνες ακαδημαϊκούς.
Ήταν Υποψήφια Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Περιφέρεια Αθηνών στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012. Ανέλαβε αρχικά Υπεύθυνη του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αποτελεί Μέλος του Τομέα Εξωτερικών του κόμματος και μέχρι σήμερα είναι η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Social Media της Νεολαίας.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top