Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στις ΗΠΑ καθώς οι αρχές εντόπισαν ένα ύποπτο γράμμα που είχε ως παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα. Η επιστολή με την ύποπτη ουσία εντοπίστηκε στο «σταθμό ελέγχου» του Λευκού Οίκου και αμέσως την υπόθεση ανέλαβε το FBI.
Mέσα ενημέρωσης όπως το Foxnews και το ΑΒC μεταδίδουν επικαλούμενα πηγές από το FBI οτι το γράμμα που εστάλη στον Αμερικανό πρόεδρο βρέθηκε -αρχικά- θετικό στη ρικίνη.
Τι είναι η ρικίνη
Η ρικίνη προέρχεται από κόκκους Ρίκινου, και παράγεται από το 5% με 10% των κατάλοιπων του καστορέλαιου.
Δεν υπάρχει αντίδοτο
Αντίδοτο για το συγκεκριμένο δηλητήριο δεν υπάρχει και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη αφαίρεσή του από τον οργανισμό.

Οποιος έχει έρθει σε επαφή με τη ρικίνη πρέπει άμεσα να βγάλει τα «μολυσμένα» ρούχα, να πλύνει με σαπούνι και νερό το σώμα του και στην περίπτωση που το δηλητήριο έχει εισέλθει στον οργανισμό του να κατευθυνθεί αμέσως στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τι περιλαμβάνει αυτή; Βοήθεια...
...στην αναπνοή, ενδοφλέβιους ορούς καθαρισμού και αντιμετώπιση των πιθανών επιληπτικών κρίσεων ή της χαμηλής αιματικής πίεσης.

Τα συμπτώματα από την... εισχώρηση της ρικίνης στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν ως εξής:
Στην περίπτωση της εισπνοής: Δυσκολία στην αναπνοή, πυρετός, βήχας, ναυτία και σφίξιμο στο στήθος. Το θύμα ενδεχομένως να αρχίσει να ιδρώνει έντονα, καθώς τα πνευμόνια του αρχίζουν να μαζεύουν υγρό.
Στην περίπτωση της κατάποσης: Διάρροια και εμετός, που μπορεί να περιέχουν αίμα, οξεία αφυδάτωση και χαμηλή αιματική πίεση, επιληπτικές κρίσεις και ούρηση αίματος. Μέσα σε μερικές ημέρες, το συκώτι, η σπλήνα και τα νεφρά του θύματος ξεκινούν να υπολειτουργούν, ενώ σταδιακά νεκρώνουν.
Στην περίπτωση της δερματικής έκθεσης: Κοκκινίλες και έντονος πόνος, στο σημείο με το οποίο θα έρθει σε επαφή.

iefimerida.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top