Σύμφωνα με τον διευθυντή της Bild στο Βερολίνο η Μέρκελ ακόμα και εαν κερδίσει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν θα εξαντλήσει τη θητεία της και θα αποχωρήσει το 2015.
Εάν δεν υπάρξει μεγάλη ανατροπή τους επόμενους πέντε μήνες και επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, η Α. Μέρκελ θα παραμείνει καγκελάριος και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Bild στο Βερολίνο Ν. Μπλόμε όμως, η καγκελάριος δεν θα εξαντλήσει τη νέα τετραετία καθώς θα αποχωρήσει το 2015.

Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο Βερολίνο φέρεται να διεξάγονται ήδη σχετικές συζητήσεις και να κυκλοφορούν ήδη σενάρια αποχώρησης της εντός της επόμενης θητείας της και συγκεκριμένα το 2015, οπότε και συμπληρώνει τα 61 της χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τροφή στη σχετική φημολογία δίνει και...
...το βιβλίο του δημοσιογράφου και διευθυντή της Bild, Ν. Μπλόμε, για την Α. Μέρκελ, το οποίο κυκλοφορεί από σήμερα.

Ο εκπρόσωπός της διέψευσε τη σχετική φημολογία
Όπως επισημαίνεται, η καγκελάριος έχει κατά το παρελθόν υποστηρίξει ότι μια δεκαετία θα πρέπει να είναι ο μέγιστος χρόνος θητείας ενός καγκελαρίου ή πρωθυπουργού. Το 2015 η ίδια θα συμπλήρωνε 10 χρόνια. Επιπλέον, η Άνγκελα Μέρκελ θεωρούσε λάθος του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ το γεγονός ότι δεν αποχώρησε εγκαίρως από την πολιτική, ορίζοντας διάδοχό του, επιλέγοντας να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 1998, τις οποίες και έχασε.
Τέλος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Μπιλντ, την Α. Μέρκελ φαίνεται να δελεάζει η ιδέα να γίνει η πρώτη μεταπολεμική καγκελάριος που θα αποχωρήσει μόνη της και όχι επειδή έχασε σε εκλογές ή επειδή την αντικατέστησε το κόμμα της.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε σήμερα τη σχετική φημολογία, υπογραμμίζοντας ότι «στις επόμενες εκλογές η Α. Μέρκελ θα διεκδικήσει φυσικά μια ολόκληρη θητεία».

newsit.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top