Το Facebook φαίνεται ότι μπαίνει σε μεγάλες δικαστικές περιπέτειες αφού η ολλανδική Rembrandt Social Media LP υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα μήνυση εναντίον του για το Like, αλλά και για άλλες βασικές λειτουργίες του.
Η Rembrandt Social Media ενεργεί για λογαριασμό του Ολλανδού προγραμματιστή Joannes Everardus Jozef Van Der Meer, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2004 κι είχε κατοχυρώσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ένα κοινωνικό δίκτυο ήδη από το 1998.
Ο Van Der Meer είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ημερολόγιο όπου ο κάθε χρήστης θα μπορούσε να "συλλέγει" οπτικοακουστικό περιεχόμενο της αρεσκείας του από άλλες ιστοσελίδες κι αυτή θα την έδειχνε με ένα κουμπί, παρόμοιο με το Like που όλοι γνωρίζουμε.

Την ίδια στιγμή οι φίλοι κι η οικογένειά του θα είχαν τη δυνατότητα με τη σειρά τους να εκφράζουν κατά πόσο το εν λόγω περιεχόμενο τους αρέσει ή όχι. Θα ονομαζόταν Surfbook, αλλά δεν μπόρεσε να...
...το ολοκληρώσει λόγω του θανάτου του. Μετά το θάνατό του τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας πέρασαν στην εταιρεία.

Η μήνυση υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια. "Πιστεύουμε ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Rembrandt Social Media αντιπροσωπεύουν το βασικό θεμέλιο των social media, όπως τα γνωρίζουμε και περιμένουμε το δικαστή και τους ενόρκους να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα βάσει των αποδεικτικών στοιχείων", δήλωσε ο δικηγόρος Tom Melsheimer της Fish & Richardson που εκπροσωπεί τη Rembrandt Social Media.
Η Rembrandt Social Media ισχυρίζεται ότι το Facebook χρησιμοποίησε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας "χωρίς να ζητήσει άδεια κι έτσι δημιούργησε το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο".
Μέχρι στιγμής το Facebook δεν έχει κάνει κάποια δήλωση ή κάποιο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

e-go.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top