Το παλιό κι επιτυχημένο κόλπο της μαυροφορεμένης γυναίκας, που παριστάνει τη μοναχή με σκοπό να μπει σε σπίτια ανυποψίαστων νοικοκυρών και να αρπάξει χρήματα και χρυσαφικά, επιστράτευσαν τέσσερις αδίστακτες γυναίκες που συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την EΛ.AΣ., οι τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 25 μέχρι 56 ετών, είχαν συγκροτήσει οργανωμένη ομάδα και δρούσαν κατόπιν μελετημένου σχεδίου, αφού κατάφεραν να διαπράξουν περισσότερες από δύο ληστείες μέσα σε διάστημα δύο μόλις ημερών. Το σατανικό σχέδιο των τεσσάρων γυναικών είχε ως εξής: Αφού πρώτα ντύνονταν με μαύρα ρούχα όπως αυτά που φοράνε οι καλόγριες στα μοναστήρια και εξοπλίστηκαν με σταυρούς και θρησκευτικές εικόνες, στη συνέχεια εντόπιζαν τα θύματά τους, που στην πλειοψηφία τους ήταν ηλικιωμένες γυναίκες, κι επιχειρούσαν να μπουν στα σπίτια τους προφασιζόμενες ότι είναι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης.
Το πρώτο χτύπημα των μοναχών-μαϊμού σημειώθηκε πριν από δύο μέρες, όταν κατάφεραν να παραπλανήσουν μια 59χρονη στην περιοχή της Μενεμένης, στην οποία συστήθηκαν ως καλόγριες που πωλούσαν σταυρουδάκια. Η ανυποψίαστη γυναίκα πείστηκε από τα λόγια...
των τεσσάρων γυναικών και βλέποντας τις εικόνες και τους σταυρούς αποφάσισε να τις βάλει στο σπιτικό της. Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη αφού οι «μοναχές» αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο και με τη χρήση σωματικής βίας κατάφεραν να της αποσπάσουν μία λευκόχρυση αλυσίδα με λευκόχρυσο σταυρό. Λίγη ώρα αργότερα, η συμμορία των «μαϊμού» μοναχών ξαναχτύπησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αυτή τη φορά στο σπίτι μιας 82χρονης γυναίκας, όπου με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας κατάφεραν να της αποσπάσουν μία χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό και φλουρί, αλλά και ένα χρυσό δαχτυλίδι με πολύτιμες πέτρες. Μετά τις καταγγελίες των θυμάτων η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των μαϊμού μοναχών και τελικά κατάφερε να τις εντοπίσει στην ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης. Στην κατοχή των τεσσάρων γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι τρεις εικόνες με θρησκευτικές παραστάσεις και οκτώ μικρά μαύρα σταυρουδάκια, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Ανδρέας Αξιώτης - ΕSPRESSO
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top