Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, έχουν πρόβλημα με την κυτταρίτιδα στα επίμαχα σημεία, καθώς σε ποσοστό 85% αποτελεί κοινό πρόβλημα όλων μας...
Παρά τις περί του αντιθέτου εικασίες, δεν εξαρτάται από το βάρος μιας γυναίκας, διότι σχετίζεται με την κακή κυκλοφορία του αίματος και τη μειωμένη ελαστικότητα των ινών του συνδετικού ιστού.
Οπτικά χαρακτηρίζεται από την όψη φλοιού πορτοκαλιού κυρίως σε γλουτούς και μηρούς...
Αν και δεν είναι πλήρως κατανοητή η αιτία, θεωρείται ότι συμβάλλουν αρκετοί παράγοντες για να εκδηλωθεί όπως:
-Γενετικοί
-Ενδοκρινολογικοί
-Διάφορες φλεγμονές
-Εντερικά προβλήματα
-Ο τρόπος ζωής μας
-Η διατροφή
-Η άσκηση

Υπάρχουν πολλές κατάλληλες κινήσεις και λύσεις για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο! Διαβάστε τις:...
...Φρούτα και λαχανικά

Σύμφωνα με το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής χρειάζεται να καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών!
Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά της εποχής.. περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι απαλλαγμένα από πολλά φυτοφάρμακα.
Αύξηση "καλών" λιπαρών
Τα "καλά" λιπαρά οξέα θα τα συναντήσουμε κυρίως στο ψάρι, στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς.
Περιορισμός κορεσμένων και trans λιπαρών
Τα κορεσμένα λιπαρά περιέχονται συνήθως στα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και στο λίπος από το κρέας, ενώ στα τηγανητά τρόφιμα συναντάμε και τα trans λιπαρά οξέα και απλών υδατανθράκων, όπως για παράδειγμα η ζάχαρη
Περιορισμός αλατιού
Το αλάτι και πιο συγκεκριμένα το νάτριο (Na), ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών στο σώμα και μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ακατέργαστο, δηλαδή μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι, το οποίο έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο και παράλληλα περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Αυξήστε το νερό!
Το νερό στο σώμα μας συμμετέχει σε πλήθος λειτουργιών μεταξύ των οποίων είναι η συμμετοχή του στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στο σώμα, η μείωση της κατακράτησης υγρών, βοηθά στην απέκκριση από το σώμα των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού.
Για τις γυναίκες ο μέσος όρος πρόσληψης νερού είναι 2 λίτρα ανά ημέρα, φυσικά οι ανάγκες αυξάνονται ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Άσκηση
Η άσκηση συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση όλων των ιστών και γενικά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Επομένως συμβάλλει και στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

radar.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top