Στο ενδεχόμενο να κατελήφθη από «αμόκ» ο Όσκαρ Πιστόριους στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας στη Νότια Αφρική, μετά την ανακάλυψη απαγορευμένων στεροειδών και αναβολικών στο σπίτι του στην Πρετόρια.
Σε συνδυασμό και με το αιματοβαμμένο μπαστούνι του κρίκετ που βρέθηκε στο σπίτι του Πιστόριους στην Πρετόρια, οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται και στην περίπτωση να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και στεροειδών πριν την δολοφονική επίθεση προς την 30χρονη Ρίβα.
Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun, οι αστυνομικοί πλέον εξετάζουν το σενάριο ο Πιστόριους να χτύπησε την Ρίβα σε μία έκρηξη θυμού που του προκάλεσε η λήψη στεροειδών, ενώ διερευνούν εάν ο παραολυμπιονίκης βρισκόταν σε «κατάσταση αμόκ», μία παρενέργεια που προκαλούν οι μεγάλες δόσεις αναβολικών.

Σύμφωνα πάντα με την Sun, οι αξιωματικοί που ερεύνησαν το σπίτι του 26χρονου αθλητή μετά το φόνο της συντρόφου του δήλωσαν ότι βρήκαν στεροειδή. Πηγή προσκείμενη στις έρευνες επεσήμανε ότι...
...«στο σπίτι του Πιστόριους βρέθηκαν στεροειδή μαζί με ενδείξεις κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Για το λόγο αυτό η αστυνομία έχει διατάξει τοξικολογική εξέταση».

Το αν αυτό το σενάριο ευσταθεί μένει να αποδειχθεί από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, στις οποίες έχει υποβληθεί ο Πιστόριους. Ο νοτιοφρικανός παραολυμπιονίκης αντιμετωπίζει κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.
Ματαίωσε συμμετοχές του σε αγώνες
Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής ματαίωσε τη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες στους οποίους επρόκειτο να πάρει μέρος κατά τους προσεχείς μήνες, προκειμένου να αφιερωθεί στην προετοιμασία της υπεράσπισής του απέναντι στην κατηγορία του εκ προμελέτης φόνου.
«Αποφάσισα ότι ύστερα από αυτά τα τραγικά γεγονότα δεν έχουμε καμία επιλογή από τη ματαίωση της συμμετοχής του Όσκαρ Πιστόριους σε όλους τους μελλοντικούς αγώνες για τους οποίους έχει υπογράψει συμβόλαιο», δήλωσε αργά χθες ο ατζέντης του διάσημου αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων, Πιτ βαν Ζιλ.
Πρόκειται για δυο αγώνες στην Αυστραλία και ένα στη Βραζιλία, το Μάρτιο, ένα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και ένα στη Βρετανία, τον Μάιο. Ο βαν Ζιλ, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τον Πιστόριους στο αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατείται, τόνισε ότι οι χορηγοί εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν και ότι τα συμβόλαια που έχει υπογράψει παραμένουν εν αναμονή του αποτελέσματος της δίκης του.

sentragoal.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top