Ο κίνδυνος μια γυναίκα να χάσει τα μαλλιά της υπάρχει και μάλιστα σε ποσοστό 50%.
Αυτό που εντείνει το πρόβλημα είναι το εργασιακό και οικογενειακό στρες, οι εξαιρετικά αυστηρές δίαιτες όπως και οι μέρες της εγκυμοσύνης, αφού πρόκειται για παράγοντες που συμβάλουν αποτελεσματικά στο να αναπτυχθούν παθολογίες που καταστρέφουν το τριχωτό της κεφαλής.
Η γυναικεία αλωπεκίαση είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί και θα πρέπει για να την αποφύγουμε να αντιμετωπίζουμε με λιγότερο στρες την καθημερινότητά μας.
Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στην Ιταλία και δημοσιεύτηκε κατά το "2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας" σε 4.000 Ιταλίδες με την συμμετοχή περισσότερων από 140 δερματολόγους το 47% των γυναικών, σχεδόν η μία στις δύο, δηλώνει πως έχει προβλήματα με την πτώση των μαλλιών της.
Σε πολλές από τις περιπτώσεις, αναφέρουν οι επιστήμονες, εκτός από τους γεννητικούς παράγοντες, αυτό που συμβάλλει στο πρόβλημα στην σύγχρονη γυναίκα, είναι η υπερβολική κούραση που οφείλεται στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής, αλλά και οι ορμονικές διαταραχές που συμβαίνουν λόγω της κακής διατροφής.
Στην μελέτη πήραν μέρος γυναίκες ηλικίας από 22 έως 65 ετών και το αποτέλεσμα υπογραμμίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα στρες.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το...
...στρες μετά από ερωτική απογοήτευση, όταν δηλαδή χάσουμε τον αγαπημένο μας ή τον σύντροφό μας, με το 23& να υποδεικνύει αυτόν το λόγο σαν κυρίαρχο όλων των προβλημάτων.

Στην δεύτερη θέση και σε ποσοστό 16% βρίσκεται το εργασιακό στρες και τρίτος παράγοντας αναδεικνύεται η οικονομική κατάσταση σε ποσοστό 14%.
Οι μητέρες δηλώνουν πως καθοριστικός παράγοντας είναι η περίοδος κατά την αρχή της εγκυμοσύνης τους, σε ποσοστό 34%.
Επίσης ένα 42% συνδέει την πτώση των μαλλιών με κάποια δίαιτα και το 31% συμφωνεί πως οι δίαιτες αν είναι ισορροπημένες δεν καταστρέφουν την κόμη τους.
Η γυναικεία αλωπεκίαση είναι πολύ διαφορετική από την ανδρική και παρουσιάζεται σε σταδιακή πρόοδο, αφήνοντας αρκετά μαλλιά και χωρίς να υπάρχουν περιοχές που δεν φυτρώνουν καθόλου.
Αρκεί λοιπόν πριν καταφύγουμε σε ειδικούς για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, να δοκιμάσουμε να αποφεύγουμε το στρες και τις εξαντλητικές δίαιτες...

radar.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top