Με τον τρίτο κατά σειρά αντιπρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη τα έβαλαν χθες οι κυρίες του Κοινοβουλίου και ιδίως η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία διαφωνεί κάθετα με την επιβολή κανόνων ντυσίματος που είναι έτοιμος να επιβάλει ο Κρητικός πολιτικός. Μάλιστα η ίδια, μαζί με άλλες συναδέλφους της, συντάσσει, όπως αποκάλυψε χθες, σχετική επιστολή, η οποία θα σταλεί στον πρόεδρο του Σώματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
«Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Δεοντολογίας υπό τον κ. Μαρκογιαννάκη έχει δώσει έναυσμα να ασχολούνται εδώ και τόσες ημέρες τα μέσα ενημέρωσης με την ενδυμασία μας και όχι με την ουσία των όσων διαδραματίζονται στη Βουλή» σημειώνει η κ. Παπακώστα που για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν φέρει και την ιδιότητα της προέδρου της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προσθέτει δε με νόημα: «Με αυτόν τον τρόπο υποτιμάται το γυναικείο φύλο και οδηγούμαστε σε σεξιστικά σχόλια».
Με την πρωτοβουλία της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας περί αποστολής κειμένου διαμαρτυρίας για τους κανόνες ευπρεπισμού που τείνουν να επιβληθούν συμφωνούν και άλλες… μητέρες του έθνους, που είδαν τις προηγούμενες ημέρες ρεπορτάζ σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες για τις φούστες που φορούσαν, τα κοσμήματα που έλαμπαν...
στον λαιμό τους ή τα ταγέρ που τόνιζαν ή δεν τόνιζαν τη γραμμή τους. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, από την πλευρά της, σημείωσε πως η επιστολή προς τον πρόεδρο του Σώματος μπορεί να ανοίξει ένα νέο κύκλο δημοσιευμάτων για το dress code, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι επί της ουσίας συμφωνεί με αυτά που λέει και η κυρία Παπακώστα.
Για σεξισμό κατά των γυναικών έκανε λόγο και η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση. Προς στιγμήν πάντως προκλήθηκε μικροένταση, όταν η Κατερίνα Παπακώστα ακούστηκε να λέει «δεν είναι δυνατόν να γράφουν τα διάφορα blogs πως φοράω ό,τι βρω μπροστά μου». Αμέσως πήρε τον λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπούλη σημειώνοντας: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν μου γράψουν πως φόρεσα ό,τι βρήκα. Ούτως ή άλλως αυτό κάνω κάθε μέρα. Στις εκπτώσεις ντυνόμουν και στις εκπτώσεις θα συνεχίσω να ντύνομαι. Ας μου γράφουν ό,τι θέλουν!»


ESPRESSO

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 25 Ιανουαρίου 2013 - 5:41 μ.μ.

3ΠΑΤΣΑΒΟΥΡ

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top