Με δύο λέξεις η Κική Δημουλά τα είπε όλα για την Ελλάδα του σήμερα. “Σκότος και χάος”! Η ποιήτρια μίλησε στην International Herald Tribune η οποία επέλεξε να τοποθετήσει τη συνέντευξή της στην πρώτη της σελίδα με φωτογραφία της.
“Σκότος και χάος”. Δεν θα μπορούσε καλύτερα η κ. Κική Δημουλά να περιγράψει αυτό που ζούμε. Σκότος με λίστες που δεν ανοίγουν, μ΄ ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο έχουν ενταχθεί βίαιες ακραίες οργανώσεις -που έχουν αποκαταστήσει διαυλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση- με πολίτες που ζουν τη πλήρη εξαθλίωση,απαξίωση και σε καθεστώς φόβου, με βασικούς πυλώνες του κράτους ,όπως η εκπαίδευση, η υγεία και οι Ένοπλες Δυνάμεις συστηματικά να καταστρέφονται μέρα με την μέρα. Κι όχι απλά κανείς να μην ασχολείται, αλλά να έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ,ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα βοηθά προς αυτή τη κατεύθυνση, “πριονίζοντας” τα θεμέλια του κράτους.
Η Κική Δημουλά είπε πολύ σημαντικά πράγματα στην IHT:...
•συγκρίνοντας τη περίοδο της χούντας με τη σημερινή η ποιήτρια είπε ότι φοβάται πως τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. “Η χούντα κυνηγούσε τους αριστερούς. Τώρα όλη η χώρα είναι υπό διωγμό”!
•μίλησε για τις περικοπές στους πολίτες λέγοντας ότι “επειδή 100 άνθρωποι έκαναν κατάχρηση εξουσίας ,καλούνται να πληρώσουν όλοι οι πολίτες”.
Τουλάχιστον κι αυτό είναι παρήγορο , έχουμε ακόμη ανθρώπους πολλούς όπως η κα.Κική Δημουλά για να λένε αυτά τα απλά για τους πολίτες αλλά ακατανόητα για τους “ηγέτες” μας πράγματα από τις πρώτες σελίδες μεγάλων εφημερίδων του κόσμου.


(onalert.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top