Παρά τις υποσχέσεις του Σ. Κεδίκογλου πως θα γίνει προσπάθεια να ανανεωθούν οι συμβάσεις των παλιών εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση, προετοιμάζεται η είσοδος της νέας γενιάς συμβασιούχων. Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει ήδη ζητήσει την έγκριση για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας 280 συμβασιούχων εργασίας ενώ εσωτερικά στο Ραδιομέγαρο τα στελέχη ενημερώνουν πως είναι αδύνατον να ανανεωθούν οι συμβάσεις για τους νυν εργαζόμενους με σύμβαση που έχουν ήδη δυο συνεχόμενες συμβάσεις. Πολλοί εξ΄ αυτών δουλεύουν 10 και 15 χρόνια στην ΕΡΤ. Το «δώρο» που τους προσφέρουν είναι η υπόσχεση πως ορισμένοι από αυτούς και όσοι κριθούν «απαραίτητοι» θα συνεχίσουν να εργάζονται στις εκπομπές με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε εξωτερικές ή μεικτές τηλεοπτικές παραγωγές. Η υπόσχεση αυτή παραπέμπει στην τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση για την κατάργηση της διάταξης Ραγκούση περί των συμβάσεων έργου στο δημόσιο και επαναφέρει στις ΔΕΚΟ και στις κρατική τηλεόραση το αμαρτωλό κομματικό καθεστώς των δελτίων παροχής.
Η διοίκηση της ΕΡΤ, όπως προκύπτει από τα έγγραφα εκτός από την πρόσληψη των 280 συμβασιούχων εργασίας για ένα έτος, ζητά έγκριση...
και για την πρόσληψη 14 ακόμη ατόμων με σύμβαση Προσωπικού Ειδικών Θέσεων. Έτσι στις 7 Φεβρουαρίου Ιανουαρίου οδεύουν προς απόλυση 350 συμβασιούχοι και αδειάζουν 280 νέες θέσεις εργασίας για τις οποίες αναμένεται να γίνει πολιτική σφαγή από τους ενδιαφερόμενους δημοσιογράφους που συνωστίζονται στα προαύλια των τριών πολιτικών κομμάτων της συγκυβέρνησης.

www.paron.gr/typologies

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 2 Ιανουαρίου 2013 - 7:45 μ.μ.

Εκτός από αυτούς που έχουν δύο συνεχόμενες συμβάσεις, υπάρχουν και εκείνοι (ανάμεσά τους είμαι κι εγώ) που η σύμβασή τους έληξε τον Δεκέμβρη και είχαν προσληφθεί για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ πέρυσι τέτοια εποχή. Άρα, δεν τίθεται θέμα αδυναμίας ανανέωσης των συμβάσεων αυτών και παρόλα αυτά δεν λέγεται τίποτα σκανδαλωδώς, ενώ την ίδια στιγμή η ΠΟΣΠΕΡΤ εσκεμμένα σιωπά. Θα προκηρυχθούν δηλαδή 280 νέες θέσεις και τα άτομα που έληξε τώρα η σύμβασή τους και μπορούν νομίμως να συνεχίσουν θα πεταχθούν στο δρόμο για να βολευτούν τα «βύσματα» με φωτογραφικούς διαγωνισμούς; Με ποια άλλη λογική είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί τέτοιο σκάνδαλο; Ας μη μιλήσω και για τους δήθεν «απαραίτητους» για τους οποίους γίνεται αναφορά, οι οποίοι παρότι η σύμβασή τους έχει λήξει, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, παρανόμως, μόνο και μόνο επειδή έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, έχοντας μάλιστα λάβει την υπόσχεση ότι θα πάρουν τα χρήματά τους αναδρομικά με εικονικές αργίες κλπ. Ξεφτίλα!

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top