Εάν δει κάποιος στο δρόμο τον...άνθρωπο της φωτογραφίας δεν θα πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι εκατομμυριούχος. Θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα στα παιδιά του εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια ξυπνάει στις τρεις το πρωί και επί έξι ώρες καθαρίζει συγκεκριμένο κομμάτι δρόμου μήκους 3 χιλιομέτρων στην Αθήνα έναντι μισθού 333 Ε.
Το ποσό είναι ψίχουλα μπροστά στα χρήματα που εισπράτει σαν...καθηγητής του Χάρβαρντ και στα ενοίκια που παίρνει από τα εκατοντάδες ακίνητα και μετοχές που του ανήκουν.
Στις αρχές της δεκαετίας του 80 ήταν ένας απλός αγρότης που καλλιεργούσε λαχανικά στο χωρίο του το Καστρί. Εκεί εργαζόταν σκληρά με τη βοήθεια της μαμάς του και του μπαμπά του για να μπορεί να επιβιώσει.
Μετά από χρόνια κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα τριώροφο σπίτι στην Εκάλη [το μετέπειτα κολόσπιτο]. Εκείνη την εποχή, πολλοί άνθρωποι πήγαιναν στην Εκάλη να εργαστούν και πολλοί από αυτούς χρειαζόντουσαν ένα μέρος για να μείνουν [Κατσιφάρας, Κουτσόγιωργας, Τσοχατζόπουλος, Λιάνη, Λιάνης, Παπούλιας, Κακλαμάνης, Λαλιώτης, Σημίτης κ.α.
].  Έτσι  ξεκίνησε μαζί με τον μπαμπά του να νοικιάζει δωμάτια του σπιτιού τους για ...50 δραχμές το  μήνα. Ο πολυμήχανος αυτός...άνθρωπος χρησιμοποίησε τα επιπλέον κέρδη για την κατασκευή ακόμη περισσότερων σπιτιών αλλά και αγορές μετοχών μαζι με τον αδελφό του με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να έχει τρεις πενταώροφες πολυκατοικίες και όχι μόνο,τις οποίες σήμερα έχουν εκμισθώσει. Αντί να μείνει στο σπίτι και τα  καταμετρά τα  πλούτη του ο... άνθρωπος αυτός  συνέχισε να εργάζεται ως καθαριστής.
"Θέλω να δώσω το παράδειγμα στην κόρη μου. Να την κάνω να καταλάβει ότι δεν μπορεί κάποιος να κάθεται σπίτι και να τρώει την περιουσία του μπαμπά του [ένα ρολόι] εκτός κι αν θελήσει να γίνει...μεγάλη πολιτικός σαν εμένα. Μάλιστα την έχω απειλήσει ότι αν δεν βρεί δουλειά, θα τα χαρίσω όλα στο κράτος" την προειδοποίησε.
Η κόρη του εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου έναντι 333 Ε. Πρόσφατα μάλιστα....δήλωσε:...

«Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν και επάγγελμα συκοφάντες. Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια.
Ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ. Θα στέκομαι πάντα απέναντι στη δημαγωγία, την πατριδοκαπηλία, το λαϊκισμό και τη βία, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό.
Και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Για τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Για ένα πολιτικό σύστημα που θα δίνει καθημερινά μάχη με τις πελατειακές αντιλήψεις, θα μάχεται απέναντι στα οργανωμένα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, θα συγκρούεται με τα πάσης φύσεως κατεστημένα.
Για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μικροκομματικές πολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες, που όχι μόνο αδικούν την εικόνα μας, τις προοπτικές μας και την αναπτυξιακή μας πορεία, αλλά καθηλώνουν την Ελλάδα σε εξάρτηση από τρίτους.


http://patrinaki.blogspot.gr/2013/01/blog-post_10.html
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top